Ο Μητσοτάκης έστειλε μηνύματα για τον ανασχηματισμό - Ποιοι υπουργοί περνούν το τεστ

Ο Μητσοτάκης έστειλε μηνύματα για τον ανασχηματισμό - Ποιοι υπουργοί περνούν το τεστ

Ειδήσεις και ξεκάθαρα μηνύματα για τις επόμενες κινήσεις του περιείχε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καθώς, όπως είχε γράψει το iefimerida, είχαν γίνει σχετικές εισηγήσεις από συνεργάτες του, άφησε ανοιχτό παράθυρο για ανασχηματισμό και απένειμε εμμέσως τα εύσημα σε υπουργούς της κυβέρνησής του κάνοντας ειδική αναφορά στο έργο τους.

«Κάποιοι -διαβάζω σχετικά δημοσιεύματα- φαίνεται να επενδύουν στις επιτυχίες μας και θέλουν γρήγορες εκλογές. Αφού απολαμβάνουμε ευρεία στήριξη από την κοινωνία, ας επεκτείνουμε τον κυβερνητικό ορίζοντα και ας τελειώνουμε τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, λένε. Είναι η καλύτερη τακτική, υποστηρίζουν. Τους απαντώ ευθέως ότι κάνουν μεγάλο λάθος. Είμαστε ισχυροί και θα γίνουμε ισχυρότεροι», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, βάζοντας τέλος στο ενδεχόμενο νέας εκλογικής αναμέτρησης.

Μια τέτοια επιλογή δεν ταιριάζει στον τρόπο σκέψης του πρωθυπουργού, όπως τον περιγράφουν συνεργάτες που είναι πολλά χρόνια στο πλευρό του, καθώς δεν έλκεται από τακτικισμούς και επιθυμεί να κριθεί από τους πολίτες στο τέλος της τετραετίας με βάση το κυβερνητικό έργο. «Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να περιμένει πολύ μέχρι να ηττηθεί ξανά. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να αποστρατεύουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Τα προβλήματα της χώρας θέλουμε να αποστρατεύσουμε. Και αυτό θα κάνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το «καμπανάκι» Μητσοτάκη για τους υπουργούς και ο πιθανός ανασχηματισμός 

Το δεύτερο μήνυμα του κ. Μητσοτάκη ήταν η ετοιμότητα για αλλαγές στις περιπτώσεις που διαπιστώνονται λάθη, αλλά και όταν το κυβερνητικό έργο δεν κινείται με τους ρυθμούς που απαιτείται. «Η ορμή μας πρέπει να συνοδεύεται και από τη διαρκή επιφυλακή για την άμεση διόρθωση των αστοχιών μας», ανέφερε προς τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, κρούοντας το καμπανάκι σε κυβερνητικά στελέχη που ευθύνονται για αυτές τις αστοχίες, ενώ πρόσθεσε ότι «παρά τη δεδηλωμένη προσήλωσή μας, η παραγωγή έργου ίσως -σε ορισμένους τομείς- να φαίνεται πως υστερεί σε σύγκριση με τις ανάγκες». Οι αναφορές του πρωθυπουργού δεδομένα έκαναν κάποιους υπουργούς και υφυπουργούς να μην αισθάνονται άνετα στις καρέκλες τους. Το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού υπάρχει στο τραπέζι, αν και οι αλλαγές προσδιορίζονται για μετά το Πάσχα.

Ποια υπουργεία έχουν αφήσει ικανοποιημένο τον Μητσοτάκη
Οι αναφορές, ωστόσο, με κολακευτικά λόγια για συγκεκριμένους τομείς του κυβερνητικού έργου έκαναν κάποιους άλλους να χαμογελάσουν. Ο πρωθυπουργός φρόντισε να αναδείξει πολιτικές και μεταρρυθμίσεις που έχουν αφήσει θετικό αποτύπωμα και ο ίδιος έχει βάλει καλό βαθμό στην αξιολόγηση των υπουργείων που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε αυτή την κατηγορία βρίσκεται ο υπουργός Ανάπυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, με τον κ. Μητσοτάκη να δηλώνει ότι «ήδη προχωρούν πολλές στρατηγικές επενδύσεις, πολλά έργα Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, 180 επιχειρηματικά σχέδια, ενταγμένα στον αναπτυξιακό νόμο, για τα οποία έχουν ήδη εκταμιευθεί πόροι. Όλα αυτά είναι ύψους 4 δισ. ευρώ».

Στην ίδια κατηγορία και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, με τον πρωθυπουργό να μιλά για τη λειτουργία του «112», την ηλεκτρονική διασύνδεση των υπηρεσιών του Δημοσίου και το γεγονός ότι κάθε παιδί που γεννιέται παίρνει αυτομάτως, με μία απλή δήλωση στο μαιευτήριο, ΑΜΚΑ και αριθμό δημοτικού μητρώου, βάζοντας τέλος στη γραφειοκρατία.

Καλά λόγια επεφύλαξε ο πρωθυπουργός και για το έργο που έχει γίνει στο υπουργείο Υγείας, με τη μείωση κατά 7% στις τιμές 3.000 φαρμάκων και το πάγωμα σε άλλα 5.000. Επίσης, για το γεγονός ότι αντί για τις παλιές ουρές του ΕΟΠΥΥ, οι ογκολογικοί ασθενείς προμηθεύονται, πλέον, φάρμακα από τα φαρμακεία των κλινικών, την αναβάθμιση των νοσοκομείων και την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Παράλληλα στο Μαξίμου υπάρχει ικανοποίηση και για τη δουλειά που γίνεται στο υπουργείο Πολιτισμού από τη Λίνα Μενδώνη.

Τα θετικά σχόλια Μητσοτάκη για το θέμα της ασφάλειας
Στις επιτυχημένες δράσεις του κυβερνητικού έργου που ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να περιγράψει με εικόνες στα μέλη του κόμματος συμπεριέλαβε και τα θέματα ασφάλειας, αναφέροντας ότι «στις γειτονιές, ξεκινώντας από την Αθήνα, περιπολούν ήδη 1.500 νέοι αστυνομικοί, προσλήφθηκαν και εκπαιδεύτηκαν ταχύτατα. Σε συνεργασίες με δήμους, οι πλατείες και οι δρόμοι καθαρίζονται και φωτίζονται. Σταδιακά, επανακτώνται δημόσια και ιδιωτικά κτίρια που έμεναν για χρόνια υπό κατάληψη. Ενώ το πραγματικό άσυλο των ιδεών και της γνώσης επιστρέφει στα πανεπιστήμια».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφερε στην πρώτη γραμμή τέσσερα κομβικά μέτρα που βρίσκονται στον κυβερνητικό ορίζοντα τονίζοντας: «Η εισφορά αλληλεγγύης θα μειωθεί. Θα ξεκινήσει η μείωση ασφαλιστικών εισφορών. Ξεκινά η πρώτη φάση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Μέχρι τον Ιούνιο μία στις τρεις νέες συντάξεις θα εκδίδεται ηλεκτρονικά. Ψηφίζεται άμεσα ο νέος νόμος για τις συγκεντρώσεις και τις πορείες στο κέντρο των πόλεων. Οι αλλαγές στην Παιδεία θα πλαισιωθούν από ένα νέο σύστημα μεταγραφών».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS