Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα δεν είναι μόνο souvlaki και mousaka»

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα δεν είναι μόνο souvlaki και mousaka»

Μια προσπάθεια γίνεται τον τελευταίο καιρό ώστε να λανσαριστεί και πάλι και με νέο τρόπο η χώρα μας για την προσέλκυση όχι μόνον τουριστών αλλά και επενδυτών.

Για τον σκοπό αυτόν ο Πρωθυπουργός άνοιξε τις πύλες του Μεγάρου Μαξίμου και τραπέζωσε μια ομάδα ειδικών στο επιχειρείν που τους έδωσε το όνομα Repositioning Greece με στόχο να επανατοποθετήσουν την Ελλάδα στη θέση που της αξίζει στο διεθνές στερέωμα. Τελικές αποφάσεις, δηλαδή πώς θα γίνει η καμπάνια και ποιο θα είναι το σύνθημα, δεν ελήφθησαν αλλά έχουν ενδιαφέρουν τα κριτήρια με τα οποία επελέγησαν οι άνθρωποι που θα… ξαναζωντανέψουν την πολύπαθη χώρα μας έπειτα από δέκα χρόνια κρίσης.

Το πρώτο γεύμα στο Μαξίμου

Ας ξεκινήσουμε από το μενού, το οποίο πρώτη φορά προσφέρεται στο Μαξίμου και είναι από γνωστό… catering. Ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του Μαρέβα (η οποία είναι ενεργό μέλος της ομάδας επανατοποθέτησης της Ελλάδας) πρόσφεραν στους καλεσμένους τους ροστ μπιφ με σάλτσα θυμαριού και… τηγανιτές πατάτες. Ούτε καν πουρέ. Το κρέας συνοδευόταν από μια πράσινη σαλάτα, προσφέρθηκε ροζέ κρασί και εν συνεχεία μια ποικιλία από φρούτα, όπως σταφύλι, αχλάδι, μήλο, φράουλες και στο τέλος καφές φίλτρου. Πάμε τώρα σε αυτούς που μετείχαν (όλοι αφιλοκερδώς).

Σχετικά με τις παρουσίες στη συγκεκιμένη εκδήλωση, όπως διαβάζουμε στην Βηματοδότη, εκεί ήταν η Αφροδίτη Παναγιωτάκου του Ιδρύματος Ωνάση, η οποία είναι η δεύτερη φορά που βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου μέσα σε μια εβδομάδα. Είχε ξαναπάει με τον σύζυγό της όταν ανακοινώθηκε η δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση για τον ανελκυστήρα της Ακρόπολης και την αλλαγή του φωτισμού του Ιερού Βράχου. Επιπλέον, σημειώνω την παρουσία του Στηβ Βρανάκη, του συμβούλου του Πρωθυπουργού που μας ήρθε από την Google και τη ΝΑΣΑ, και είναι η πρώτη επίσημη αποστολή που αναλαμβάνει. Τη συμμετοχή ενός ψυχιάτρου- συγγραφέα, του Νίκου Σιδέρη, και μιας πλειάδας στελεχών και CEO με στοχευμένες μεθόδους επικοινωνίας και επιχειρείν, όπως οι Τίτος Σιμιτζής, Δ. Κατσαχνιάς, Ανδρομάχη Βάνη (μαθηματικός, διευθύντρια του γραφείου γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ και σύμβουλος του Πρωθυπουργού), Αλέξανδρος Αθανασούλας, Γρ. Δημητριάδης (γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας), Βίκυ Λοΐζου (πολιτική επιστήμων), Βίκη Μαραγκοπούλου (διευθύντρια Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης), Λένα Παπαλεξοπούλου (επιχειρηματίας) και άλλοι, ενώ την ομάδα θα συντονίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης. Την εισήγηση έκανε ο Γ. Κρεμνλής, σύμβουλος του Πρωθυπουργού (για θέματα ενέργειας, κλίματος και περιβάλλοντος).

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο souvlaki και mousaka

Στόχος είναι να παρουσιαστεί η νέα εικόνα της Ελλάδας, που δεν είναι μόνο, όπως ειπώθηκε, σουβλάκια και μουσακάς, αλλά θα στηρίζει και θα στηρίζεται από κάθε άξονα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, θα αντικατοπτρίζει θετικά τη χώρα και τους ανθρώπους της, θα τονώνει την υπερηφάνεια των Ελλήνων και παράλληλα με την ιστορία, θα φανερώνει τη σύγχρονη διάσταση πολιτισμού, τεχνογνωσίας και ανθρώπινου δυναμικού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS