Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή: Θα καταρρεύσει η συμφωνία Tουρκίας-Λιβύης

Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή: Θα καταρρεύσει η συμφωνία Tουρκίας-Λιβύης

Με τις εξελίξεις μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, τη συνάντηση με τον Ερντογάν και τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης ξεκίνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την παρέμβασή του στη Βουλή, όπου συζητείται και ψηφίζεται το φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε βέβαιος ότι το σχέδιο Λιβύης-Τουρκίας θα καταρρεύσει, λέγοντας ότι με τις κινήσεις της η Τουρκία οδηγείται σε διπλωματική απομόνωση. «Τα κείμενα που επικαλείται η Άγκυρα δεν παράγουν νομικό αποτέλεσμα και ούτε πρόκειται να κυρωθούν. Όχι μόνο γιατί είναι αγεωγράφητα και ανιστόρητα καταργώντας από τον χάρτη ελληνικά νησιά, αλλά και γιατί οδήγησαν την Τουρκία σε μία πρωτοφανή διπλωματική απομόνωση» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας αυτή η συμφωνία να μην ισχύσει» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας και την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης από την Ελλάδα, όπως και την επίσκεψη στην Ελλάδα του προέδρου της Βουλής της Λιβύης την ερχόμενη εβδομάδα.

«Ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης είπε ξεκάθαρα ότι η Λιβύη δεν έχει θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία» συνέχισε, αναφερόμενος στις ενέργειες του Λίβυου αξιωματούχου.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η φωνή της Ελλάδας ακούγεται. «Έχει δυνατούς και σωστούς συμμάχους και αυτό μας δίνει πρόσθετη δύναμη» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Προανήγγειλε μάλιστα ότι θα θέσει το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και εκτίμησε ότι η Ευρώπη θα σταθεί ενωμένη στο πλευρό της Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συζήτηση που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν για το μεταναστευτικό, επαναλαμβάνοντας τους βασικούς άξονες της πολιτικής της κυβέρνησης: Κλειστά κέντρα, έλεγχος και προστασία συνόρων, γρήγορες επιστροφές όσων δεν δικαιούνται άσυλο, γρήγορες διαδικασίες για το άσυλο και προστασία ανήλικων.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε επίσης τη Βουλή ότι κάλεσε τον Ταγίπ Ερντογάν να ελέγξει καλύτερα τα δικά του σύνορα, αλλά και συνεργάζονται οι τουρκικές λιμενικές αρχές με τις αντίστοιχες ελληνικές.

«Η Ελλάδα κάνει καλά τη δουλειά της. Εμείς θα είμαστε η σταθερή γέφυρα συνεννόησης και αναδεικνύουμε το μεταναστευτικό ως ευρωπαϊκό ζήτημα» υπογράμμισε.

Επίθεση στον Τσίπρα

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι την ώρα που εκείνος βρισκόταν με τον Ταγίπ Ερντογάν, εκείνος έκανε διχαστικές δηλώσεις.

«Θα πω μόνο τούτο: Σε μια κρίσιμη στιγμή, ο κ. Τσίπρας έβγαλε το χειρότερο εαυτό του. Εύχομαι ειλικρινά αυτός να μην είναι ο μόνος. Με ενότητα και σωστές επιλογές συμμάχων και στόχων, η Ελλάδα ξεπέρασε και στο παρελθόν φουρτούνες» τόνισε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS