Μητσοτάκης για αναβάθμιση από S&P: Η οικονομία μας γίνεται ολοένα ισχυρότερη

Μητσοτάκης για αναβάθμιση από S&P: Η οικονομία μας γίνεται ολοένα ισχυρότερη

Για μια οικονομία ολοένα και ισχυρότερη και μια κυβερνητική ατζέντα που αποσκοπεί σε προσέλκυση επενδύσεων, αύξηση της απασχόλησης και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο Twitter, μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's.

"Η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την Standard & Poor's αποδεικνύει ότι η οικονομία μας γίνεται ολοένα ισχυρότερη. Η μεταρρυθμιστική μας ατζέντα αποσκοπεί στην προσέλκυση επενδύσεων, στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην επιτάχυνση της ανάπτυξης και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία μας. Και είμαστε πλήρως δεσμευμένοι σε αυτό", αναφέρει ο Πρωθυπουργός.

Δείτε την ανάρτησή του

 


 

H S&P αναβάθμισε στο ΒΒ- την Ελλάδα

Στο «ΒΒ-» από «Β+» αναβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας η S&P, ενώ παράλληλα διατήρησε «θετικό» το Outlook, προμηνύοντας νέα πιθανή αναβάθμιση στο επόμενο διάστημα (12 μηνών).

Παράλληλα, η S&P επιβεβαίωσε τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση «B» της Ελλάδας.

Η S&P διατηρούσε τη βαθμολογία της ελληνικής οικονομίας στο Β+ από το καλοκαίρι του 2018, χαμηλότερα από τους άλλους οίκους αξιολόγησης, τέσσερις βαθμίδες κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

Την ίδια στιγμή, η βαθμολογία της Moody’s στην Ελλάδα είναι στο B1, ένα επίπεδο κάτω από αυτή της Fitch. H τελευταία άφησε στάσιμη τη χώρα στο BB- με σταθερό outlook. Η Moody’s είχε αναβαθμίσει την 1η Μαρτίου την ελληνική οικονομία κατά δυο κλίμακες, σε αντίστοιχη αξιολόγηση με την S&P αλλά με «σταθερό» outlook.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ