ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντολή Μητσοτάκη σε Χρυσοχοΐδη-Καραμανλή: Ερευνήστε τι έφταιξε για την ταλαιπωρία οδηγών στην Αθηνών-Λαμίας

Αστραψε και βρόντηξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών στην Εθνική Οδό Αθηνών -Λαμίας που έκλεισε και στα δύο ρεύματα για πάνω από τέσσερις ώρες, μετά από εντολή της Τροχαίας, λόγω της κακοκαιρίας «Ζηνοβία».

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή στους δύο αρμόδιους υπουργούς να διερευνήσουν τις αιτίες της ταλαιπωρίας των οδηγών και των οικογενειών τους.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου

«Κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι δύο αρμόδιοι Υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλής και Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοίδης κινούν όλες τις διαδικασίες για να διερευνηθεί τι έφταιξε για την ταλαιπωρία των πολιτών και το κλείσιμο της Εθνικής Οδού που προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Ο κ. Καραμανλής θα καλέσει τους υπεύθυνους της Νέας Οδού για εξηγήσεις, ενώ αντίστοιχα ο κ. Χρυσοχοίδης διερευνά τυχόν παραλείψεις της Τροχαίας».

Οι νταλίκες που δίπλωσαν στη Μακαλάσα προκάλεσαν το «έμφραγμα»

Σύμφωνα με το Lamiareport.gr τις προηγούμενες ώρες, παρά το απαγορευτικό που υπήρχε για φορτηγά, κάποια από αυτά βρέθηκαν να κινούνται χωρίς αλυσίδες στην εθνική οδό. Στο ύψος της Μαλακάσας δίπλωσαν και χρειάστηκε πολύωρη και δύσκολη επιχείρηση για να τα βγάλουν στην άκρη του δρόμου με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Δείτε το βίντεο από το lamiareport

Δείτε τις ουρές αυτοκινήτων στο ρεύμα προς Λαμία

Κ. Καραμανλής: Ελεύθερη η διέλευση από τα διόδια μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση

Νωρίτερα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε την Μαλακάσα όπου είχαν ακινητοποιηθεί τα οχήματα λόγω της κακοκαιρίας και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Νέας Οδού στις Αφίδνες.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έφτασε στο σημείο το απόγευμα μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γ. Καραγιάννη για να συντονίσει τις ενέργειες για την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός επεσήμανε ότι συνεννοήθηκε «με τη Νέα Οδό ώστε η διέλευση από τα διόδια να είναι ελεύθερη μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

Ολόκληρη η δήλωση του Κώστα Αχ. Καραμανλή:

«Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Νέας Οδού στις Αφίδνες, μαζί με τον ΓΓ Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, έχουμε συνεχή συνεργασία με τους υπεύθυνους της Νέας Οδού, τον Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας, κο Βρούβα και τον Αστυνομικό Διευθυντή της Τροχαίας Αττικής, κο Λάσκο, για την ταχύτερη δυνατή ομαλοποίηση της κυκλοφορίας. Η κατάσταση είναι ακόμα πολύ δύσκολη αλλά αυτή τη στιγμή ο δρόμος είναι ανοιχτός και στα δυο ρεύματα. Συνεννοήθηκα με τη Νέα Οδό η διέλευση από τα διόδια να είναι ελεύθερη μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Ζητάμε την κατανόηση των οδηγών και οπωσδήποτε να μην ξεκινούν καν χωρίς να έχουν τοποθετήσει αλυσίδες στα οχήματά τους, γιατί έτσι επιβαρύνουν την κατάσταση και θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και τους άλλους. Η ασφάλεια πάνω απ’όλα».

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 9 το βράδυ επετράπη η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων και των λεωφορείων καθόλο το μήκος της εθνικής οδού, όπως ανακοίνωσε η Νέα Οδός.

Στο ρεύμα προς Λαμία η κυκλοφορία των αυτοκινήτων έχει ομαλοποιηθεί πλήρως.

Στο ρεύμα προς Αθήνα η κυκλοφορία είναι ομαλή με χαμηλές ταχύτητες στο ύψος της Μαλακάσας σε ένα μικρό μήκος λιγότερο των δυο χιλιομέτρων.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

symmaxia

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS