Μητσοτάκης στην Αστόρια: «Το 2023 οι ομογενείς θα ψηφίζουν από το μόνιμο τόπο διαμονής τους»

Μητσοτάκης στην Αστόρια: «Το 2023 οι ομογενείς θα ψηφίζουν από το μόνιμο τόπο διαμονής τους»

Τα ελληνοτουρκικά ζητήματα, αλλά και το δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της Ελλάδας από τους ομογενείς, ήταν τα δύο ζητήματα στα οποία στάθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στην Αστόρια.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός, μέσα σε κλίμα συγκίνησης από τους ομογενείς που τον υποδέχτηκαν, ανέφερε πως μέχρι το 2023 θα έχει δρομολογηθεί το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο, στις εκλογές. Στην πρώτη ομιλία Ελληνα Πρωθυπουργού στην ελληνική ομογένεια της Αστόρια από το 2000 και τον Κώστα Σημίτη, ο κ. Καραμανλής ξεκίνησε λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Σας ευχαριστώ που βάζατε πάντα την πατρίδα πάνω από τα κόμματα. Αισθάνομαι ένας από εσάς και θέλω να με αισθάνεστε κι εσείς δικό σας άνθρωπο». «Θέλω να σας ευχαριστήσω που ήσασταν, είστε, και θα είστε δίπλα στην πατρίδα» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, στην ομιλία του στο Πολιτιστικό Κέντρο Πέτρος Πατρίδης, το οποίο ήταν κατάμεστο από Ελληνες ομογενείς.

Οι αναφορές Μητσοτάκη στους ψήφους ομογενών και Κύπρο

«Η ψήφος σας θα προσμετράται κανονικά. Το 2023 επιτέλους θα ψηφίσετε από το μόνιμο τόπο διαμονής σας» δήλωσε ο Πρωθυπουργός μέσα σε έντονα χειροκροτήματα από τους 700 και πλέον παρευρισκόμενους στην αίθουσα. «Θα νομοθετήσουμε την επιστολική ψήφο με βάση τους υφιστάμενους εκλογικούς καταλόγους» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας «απάτη» την πρόταση που ακούστηκε από κάποια κόμματα η ψήφος των ομογενών να μην προσμετράται κανονικά, αλλά μόνο για την εκλογή τριών από τους 300 βουλευτές.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός ωστόσο, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της Κύπρου, τονίζοντας πως «θα είμαστε δίπλα στους Κύπριους αδελφούς μας στην υπεράσπιση των δικαίων τους», κάνοντας και μια αναφορά στην συνάντηση που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μητσοτάκης: Η πολιτική μας γίνεται για την αξιοπρέπεια της Ελλάδας

Μιλώντας επίσης για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Η πολιτική μας έχει ένα σκοπό. Την ανόρθωση της χώρας. Την αξιοπρέπεια της Ελλάδας, μιας χώρας που πατάει γερά στα πόδια της. Τα χρόνια της κρίσης τελείωσαν, η αισιόδοξη Ελλάδα ανοίγει και πάλι τα φτερά της στον κόσμο».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε στους Έλληνες της Αστόρια και παντού στον κόσμο διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα είναι «Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων εντός και εκτός Ελλάδος».

«Γνωρίζω ότι κάνατε την Αμερική το νέο σας σπίτι αλλά ένα μεγάλο μέρος της καρδιάς σας είναι πίσω στην πατρίδα. Και κάθε φορά που κοιτάζει κανείς τη γαλανόλευκη μακριά από την Ελλάδα ξέρω ότι το γαλάζιο της είναι πιο έντονο», είπε κλείνοντας την ομιλία του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS