Μηταφίδης για 13η σύνταξη: Πληρώνουμε τις αμαρτίες του συστήματος

Μηταφίδης για 13η σύνταξη: Πληρώνουμε τις αμαρτίες του συστήματος

«Πληρώνουμε ξένες αμαρτίες. Πληρώνουμε τις αμαρτίες του ηλεκτρονικού συστήματος, το οποίο αυτομάτως έβαλε σε όσους είχαν σύνταξη μέχρι 800 ευρώ το επίδομα των 300 ευρώ» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, στον οποίο καταβλήθηκε το έκτακτο βοήθημα για συνταξιούχους.

Όπως τόνισε, «όσοι αξιωθήκαμε να μπούμε στη Βουλή και ήμασταν συνταξιούχοι, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο παίρνουμε το 30% της σύνταξης μας. Επομένως όταν το “τυφλό” αυτό σύστημα “είδε” ότι η σύνταξη μας είναι στα περίπου 400 ευρώ -γιατί από εκεί γίνονται και οι κρατήσεις μας - έδωσε και τα 300 ευρώ (σ.σ. του βοηθήματος).

«Εγώ έχω πει, όμως, όταν το ανακαλύψαμε, πως αυτό θα έπρεπε να είχε δοθεί με εισοδηματικά κριτήρια και επομένως θα πρέπει να το επιστρέψουμε», πρόσθεσε. Είπε επίσης ότι θα υπάρξει από την πλευρά της κυβέρνησης μια ρύθμιση για να επιστραφούν τα επιδόματα.

«Κατά τη γνώμη μου έπρεπε να το προβλέψουν. Ο τρόπος, όμως, ο εσπευσμένος που δόθηκε το επίδομα για να προλάβουμε τις γιορτές των Χριστουγέννων, δημιούργησε κι αυτά τα προβλήματα. Τα υπόλοιπα είναι σπέκουλα, λαϊκισμός και μια προσπάθεια να κινητοποιήσουν αντικοινοβουλευτικά χαρακτηριστικά και να δημιουργήσουν ένα κλίμα δημαγωγίας εις βάρος των βουλευτών» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» Θεσσαλονίκης και ερωτηθείς εάν έλαβε το επίδομα, είπε ότι «όλοι οι συνταξιούχοι, ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων, και αυτό είναι το λάθος, πήραν το έκτακτο αυτό επίδομα».

Ανέφερε επίσης ότι κατάλαβε ότι έλαβε το βοήθημα όταν ανέκυψε το θέμα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, εξηγώντας ότι η βεβαίωση αποδοχών που λαμβάνουν οι βουλευτές δεν περιλαμβάνει το τμήμα της σύνταξης «το οποίο κακώς κατά τη γνώμη μας, έστω και αν είναι στα τέσσερα κατοστάρικα -μόλις το 30% της σύνταξης που λαμβάνουμε-, εξακολουθεί να δίνεται και στους βουλευτές».

Ο κ. Μηταφίδης σημείωσε ότι επικοινώνησε με το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να γίνει έλεγχος και να διαπιστωθεί ποιοι έλαβαν το επίδομα χωρίς να πληρούν τα κριτήρια, προκειμένου να το επιστρέψουν.

Έκανε επίσης λόγο για «σπέκουλα» και «αντιπερισπασμό» από την πλευρά της αντιπολίτευσης, καλώντας την να απαντήσει για τα χρήματα που «κατέληξαν σε νησιά της Καραϊβικής».

«Κατά τη γνώμη μου έπρεπε αυτά τα ζητήματα να είχαμε ρυθμίσει ήδη από την αρχή της διακυβέρνησης της χώρας από την πλευρά μας, και σε σχέση με το αφορολόγητο των βουλευτών και της βουλευτικής χορηγίας», είπε επίσης, συμπληρώνοντας πως «είναι προκλητικό να χρεωνόμαστε με ιδιοτέλεια».

Κατήγγειλε εξάλλου «όχι τυχαία στοχοποίηση» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, καλώντας «όσους μας εγκαλούν να ψάξουν στις ίδιες τις γραμμές τους να βρουν πόσοι πρώην υπουργοί τους και νυν βουλευτές τους επειδή είναι συνταξιούχοι, έλαβαν με αυτόν τον εσπευσμένο τρόπο και οι ίδιοι το έκτακτο βοήθημα, χωρίς να βγάλουν μηλιά».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ