Mητσοτάκης: Η απλή αναλογική που θέλει η κυβέρνηση είναι εγκληματική

mhtsotakis kyriakos 1

Τα "πυρά" του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης χθες μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "Ενικός" με αφορμή την πρόθεση του ίδιου και της κυβέρνησης να στηρίξει την απλή αναλογική.

Συγκεκριμένα ο κύριος Μητσοτάκης τόνισε ότι η απλή αναλογική είναι συνταγή για την απόλυτη ακυβερνησία. Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι είναι υπεύθυνος για αυτό που κάνει, ανέφερε πως «στην αποχώρησή του θέλει να βάλει βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος».

Εγκληματική η απλή αναλογική, θα την καταργήσω ως κυβέρνηση

Ο κ. Μητσοτάκης εξηγώντας την άρνησή του στην απλή αναλογική, σημείωσε ότι μεταξύ άλλων θα σήμαινε οι χρειάζονται τρεις κυβερνητικοί εταίροι. Και πως «μεγάλος συνασπισμός θα σήμαινε η Χρυσή Αυγή αξιωματική αντιπολίτευση».

Τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας θέλει την απλή αναλογική για να κόψει το ρεύμα της ΝΔ αλλά, όπως είπε, δεν θα τα καταφέρει και δεσμεύτηκε: «Αν ψηφίσει την απλή αναλογική, αμέσως, μόλις γίνουμε κυβέρνηση, σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο, θα ανοίξω συζήτηση εκλογικού νόμου». Είπε ότι θα συμπεριλάβει και το δικαίωμα ψήφου των ομογενών στον τόπο κατοικίας τους, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του στην ψήφο στα 17.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ