Metron Analysis: Αρνητική άποψη για το έργο της κυβέρνησης έχει το 75%

Αρνητική άποψη για το έργο της κυβέρνησης έχει η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της Metron Analysis, που δίνει προβάδισμα 3,7% στη Νέα Δημοκρατία και δημοσιεύεται σήμερα στα Παραπολιτικά.

Στην παράσταση νίκης επίσης προηγείται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 42% έναντι 41% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό», ο Αλ. Τσίπρας προηγείται του Κ. Μητσοτάκη με 22%, έναντι 20% που συγκεντρώνει ο πρόεδρος της ΝΔ. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το 32% των ερωτηθέντων απάντησε στη συγκεκριμένη ερώτηση «κανένας».

Όσον αφορά στο έργο της κυβέρνησης, η συντριπτική πλειοψηφία (το 75% των ερωτηθέντων συνολικά και ειδικότερα 48% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές) έχει αρνητική άποψη και μόλις το 16% έχει θετική. Επίσης, το 67% των ερωτηθέντων (37% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ) έχει αρνητική γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός, έναντι του 27% που έχει θετική γνώμη.

Ωστόσο, η πλειονότητα των ψηφοφόρων φαίνεται ότι υποστηρίζει τις κυβερνήσεις συνεργασίας, με το 64% να είναι υπέρ και το 34% κατά.

Τέλος, το 84% των πολιτών πιστεύουν ότι είναι αναγκείες οι μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπιστεί η κρίση, ωστόσο, το 51% θεωρεί ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό πρέπει να καταψηφιστεί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ