Με τον πρόεδρο Μάριο Ντράγκι συναντάται ο πρωθυπουργός

Με τον πρόεδρο Μάριο Ντράγκι συναντάται ο πρωθυπουργός

Με τον απερχόμενο πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, συναντάται το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το βράδυ της Τρίτης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Μάριο Ντράγκι.

Στο δείπνο παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και άλλοι.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι τα βιβλία Ιστορίας θα αναφέρουν ότι ο Μάριο Ντράγκι συνέβαλε στη διάσωση του ευρώ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, στη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης» ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας στο χαιρετισμό του κατά το δείπνο.

Ο κ. Στουρνάρας υπενθύμισε ότι στις 26 Ιουλίου 2012, με την ιστορική φράση του, «η ΕΚΤ θα κάνει ό, τι χρειάζεται για τη διάσωση του ευρώ», μετρίασε τις πολύ ασταθείς αγορές ομολόγων, οι οποίες είχαν ήδη αρχίσει να τιμολογούν τη διάλυση του ευρώ.

* Το μεσημέρι, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Βοιωτία για τη θεμελίωση του νέου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος του Ομίλου Μυτιληναίος.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ