Με αφορμή τις άδειες ο Τσίπρας ζήτησε συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή

tsipras mitsotakis vouli 3O Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του στη βουλή, όταν έκανε δεκτό το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για να συζητηθεί το θέμα της διαπλοκής και της Διαφθοράς στη Βουλή και κατέθεσε αίτημα για προ ημερησίας διάταξης στη Βουλή.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός είπε:

«Είπατε ότι αν θέλουμε να μιλήσουμε για την διαπλοκή να γίνει ειδική συζήτηση στη Βουλή . Κύριε Μητσοτάκη καμία φορά τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά.
Καταθέτω λοιπόν αίτημα για προ ημερήσιας συζήτηση για διαπλοκή και διαφθορά . Δεν θα αφήσουμε τη λάσπη στον ανεμιστήρα. Θα απαντηθούν όλα εδώ μέσα στη Βουλή».

H απάντηση Μητσοτάκη

«Τον Μάρτιο του 16 έγινε ξανά συζήτηση για τη διαπλοκή και υποστήκατε πανωλεθρία. Από τότε προστέθηκαν πολλά στο δημόσιο διάλογο.
Καλογριτσας , Τράπεζα Αττικής, offshore Αυγής κλπ. Καλοδεχούμενη λοιπόν η πρόταση που επί της ουσίας είναι αποδοχή της δικής μας πρότασης για να τα πούμε όλα αυτά».

Η δευτερομιλία Τσίπρα 

Ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίστηκε τη γνωστή νεοφιλελεύθερη ατζέντα του & υπερασπίστηκε την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. Ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίζεται μια εκπαίδευση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μιας αριστοκρατίας.
Πιστεύει ότι χάρη σε κάποια αόρατη πρόνοια της αγοράς μπορεί να προοδεύσει ο κόσμος. Το πρόβλημά σας κ.Μητσοτάκη είναι ότι μεροληπτείτε υπέρ των ιδιωτικών σχολείων και πανεπιστημίων ενάντια στα δημόσια
Πράγματι είμαστε όλοι προϊόν των βιωμάτων μας. Κι εγώ είμαι περήφανος για την δική μου πορεία.
Εγώ είμαι περήφανος για δίκη μου πορεία. Περήφανος που συμμετείχα σε μαθητικό και φοιτητικό κίνημα και εξάρσεις του που έπαιξαν ρόλο στην πορεία της χώρας.
Ειχα την δυνατότητα να συμμετέχω στους μαθητικούς αγώνες του 1991 εναντι αυταρχικού νόμου της κυβέρνησης του πατέρα σας.
Κύριε Μητσοτάκη, το βασικό σας πρόβλημα είναι η δημόσια εκπαίδευση. Είναι τα βιώματα σας, ούτε απέξω δεν έχετε περάσει από δημόσιο σχολείο και δημόσιο πανεπιστήμιο. Υπερασπίζεστε μόνο τα ιδιωτικά.

Απάντηση Μητσοτάκη: Μιλάτε εσείς, που έχετε τα παιδιά σας στα ιδιωτικά;

«Mιλήσατε για τα βιώματα. Δηλώσατε υπερήφανος για τη συμμετοχή στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα, δικαίωμά σας. Οφείλω να επισημάνω ότι συχνά παρεκτράπη σε εκδηλώσεις βιας που στιγμάτισε δυστυχώς την πολιτική και κοινωνική ζωή.

Δεν είχα πρόθεση, αλλά με κατηγορήσατε ότι δεν έχω περάσει έξω από δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο.
Πράγματι είχα τη δυνατότητα να σπουδάσω σε κορυφαίο αμερικάνικο μη κρατικό πανεπιστήμιο.
Φαντάζομαι κι εσείς, αν θα θέλατε δεν θα είχατε τη δυσκολία να το κάνετε.
Λίγη δουλειά θέλει, την οικονομική άνεση την είχατε.
Αλλά μην με εγκαλείτε όταν στέλνετε τα παιδιά σας σε ιδιωτικό σχολείο, είναι η απόλυτη υποκρισία. Εσείς ο ίδιος δεν εμπιστεύεστε το εκπαιδευτικό σύστημα, η δικιά σας διαδρομή αναδεικνύει τον βαθμό υποκρισίας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ