Μαξίμου κατά δηλώσεων Μπαλαούρα - Μάρδα

maximou 1Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό, κεντρικό θέμα στην ατζέντα ήταν φυσικά το προσφυγικό.

Το Μέγαρο Μαξίμου κράτησε αποστάσεις από τον βουλευτή του κόμματος Μάκη Μπαλαούρα για την ονομασία των Σκοπίων. Ο κ. Μπαλαούρας σε συνέντευξή του είπε πως δεν θα είχε πρόβλημα ακόμα και αν η ΠΓΔΜ λέγεται σκέτο Μακεδονία.

Η δήλωσε προκάλεσε τριγμούς καθώς είναι ακόμα νωπή η διαμάχη Καμμένου-Μουζάλα μετά τη γκάφα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής που είχε αποκαλέσει τα Σκόπια Μακεδονία. Μάλιστα στην κυβέρνηση τονίζουν πως η θέση της για τα ζητήματα της ονομασίας της γείτονας χώρας είναι σαφής και εκφρασμένη (σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων).

Σήμερα ο κ. Μπαλαούρας μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, όταν ρωτήθηκε για το θέμα της ονομασίας είπε ότι πρέπει να λυθεί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Όταν ρωτήθηκε αν θα δεχόταν το «Βόρεια Μακεδονία», είπε ότι δεν θα έλεγε «όχι» και όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν θα απέρριπτε το σκέτο «Μακεδονία», απάντησε: «Δεν θα απέρριπτα το "Μακεδονία" σκέτο». Μάλιστα, ο βουλευτής αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις των ΑΝΕΛ, υποστηρίζοντας πως «μπορεί να πιέζονται από άλλα σχήματα».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το Μέγαρο Μαξίμου αντέδρασε και στα όσα είπε ο Δημήτρης Μάρδας περί ευνοϊκότερης μεταχείρισης των προσφύγων που θα επενδύσουν στην Ελλάδα. Μάλιστα κυβερνητικά στελέχη κράτησαν δημόσια αποστάσεις από τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών χαρακτηρίζοντάς τα προσωπικές απόψεις και τονίζοντας πως οι δηλώσεις αυτές δεν αποτελούν ζήτημα κεντρικής πολιτικής.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ