Μαξίμου: Χωρίς ΔΝΤ δεν υπάρχουν μέτρα

Μαξίμου: Χωρίς ΔΝΤ δεν υπάρχουν μέτρα

Οι περισσότερες πιθανότητες είναι να βρεθεί λύση αναφορικά με την ελάφρυνση του χρέους, ανέφεραν στο Μαξίμου, στον απόηχο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν ότι η διαφωνία Γερμανίας - ΔΝΤ είναι πραγματική, αλλά πρόσθεσαν ότι η συζήτηση είναι σε καλό δρόμο.

Ακόμη, επανέλαβαν ότι η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει συνολική συμφωνία, προκειμένου να μπει η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και διαβεβαώισαν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην εγκριθεί η δόση.

Αναφορικά με το τετ α τετ με την κ. Λαγκάρντ, οι ίδιες πηγές ενημέρωσαν ότι έγινε μια δύσκολη, μεγάλης διαρκείας συζήτηση και για τεχνικά ζητήματα.

«Το ΔΝΤ», συμπλήρωσαν, «διαμήνυσε με καθαρό τρόπο ότι αν δεν πάρει αυτό που θέλει θα αποχωρήσει. Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί να μεταθέσει το θέμα για μετά τις γερμανικές εκλογές».

Εξάλλου, επανέλαβαν τη θέση του Πρωθυπουργού ότι αν δεν υπάρχει ΔΝΤ στο πρόγραμμα δεν υπάρχουν μέτρα. «Με το που θα πει το ΔΝΤ ότι δεν μπαίνει στο πρόγραμμα, δεν υπάρχουν μέτρα», επέμειναν οι κυβερνητικές πηγές.

Στο Μαξίμου θεωρούν ακόμη ότι δεν είναι υποχρεωτικό στα προγράμματα του ESM να συμμετέχει το ΔΝΤ, αλλά και ούτε αποτελεί νομική υποχρέωση της Ελλάδας. «Είναι θέμα της Γερμανίας να το λύσει, αφού θέλει και χρηματοδότηση (από το Ταμείο)», σημειώνουν.

Αναφορικά με τη συμφωνία που τίθεται προς ψήφιση στη Βουλή, οι κυβερνητικές πηγές επέμειναν ότι μέτρα και αντίμετρα έχουν πραγματική δημοσιονομική επίπτωση 0%. «1% τα μέτρα και 1% τα αντίμετρα. 2,1% για το 2019, 1,9% το 2020 τα μέτρα, το ίδιο και τα αντίμετρα», τόνισαν και υποστήριξαν ότι τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα «είναι πρόβλεψη και όχι δεσμευτικός στόχος».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ