Μάχη με το χρόνο ξεκινά το Μαξίμου

Μάχη με το χρόνο ξεκινά το Μαξίμου

Μετά το εποικοδομητικό τετραήμερο που πέρασε η κυβέρνηση εξ αιτίας της επίσκεψης του Μανουέλ Μακρόν στην Αθήνα και του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη από σήμερα τα κεφάλια μέσα…

Με λίγα λόγια ξεκινά και επίσημα η επίπονη και δύσκολη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται πλέον αντιμέτωπο με τον χρόνο καθώς σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα η διαδικασία αυτή θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

“Ο χρόνος ολοκλήρωσης της αξιολόγησης είναι πολύ κρίσιμο θέμα” επισήμανε ο πρωθυπουργός και με έμφαση πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

“Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με μεγάλη ταχύτητα στο πλαίσιο της συμφωνίας”, πρόσθεσε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας ότι άμεσα θα συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο ώστε η κυβέρνηση να κάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις σχετικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

“Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ευρωπαϊκή πλευρά θα έχει ξεκάθαρη θέση απέναντι σε πιθανές κωλυσιεργίες για την ολοκλήρωση της γ΄ αξιολόγησης”, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Με την φράση αυτή ο πρωθυπουργός έδειξε προς το μέρος του ΔΝΤ από το οποίο ζήτησε να ανοίξει τα χαρτιά του και να αποφασίσει την στάση που θα κρατήσει σε σχέση με το πρόγραμμα θέτοντας ως χρονοδιάγραμμα το τέλος του χρόνου.

Τα νέα ωστόσο από αυτό το μέτωπο αναμένεται να έρθουν στο τέλος Σεπτεμβρίου όταν θα έχουν γίνει οι Γερμανικές εκλογές και στην Αθήνα θα βρίσκεται η Κριστίν Λαγκάρντ. Από την στάση που θα κρατήσει η επικεφαλής του ταμείου για το θέμα του χρέους θα φανεί εάν το ΔΝΤ έχει αποφασίσει να παραμείνει κάνοντας υποχωρήσεις ή θα ανοίξει μια και καλή την πόρτα εξόδου από την Ευρώπη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ