Ζωντανά η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη από την ΔΕΘ

Ζωντανά η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη από την ΔΕΘ

Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.



Με τη συνέντευξη Τύπου, στο Βελλίδειο, ολοκληρώνεται η τριήμερη παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, για τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Το βράδυ του Σαββάτου, στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε 15 μέτρα, με φοροελαφρύνσεις και επιδόματα στις πιο αδύναμες ομάδες. Παράλληλα, έθεσε ως κορυφαία κυβερνητική προτεραιότητα την ανάπτυξη και ανέλυσε το πλάνο για την επίτευξη της «ανάπτυξης για όλους».

Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο την μείωση των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα. «Θα επιστρέψουμε στην μεσαία τάξη αυτά που καθ’ υπερβολή της πήρε η προηγούμενη κυβέρνηση. Εφαρμόζουμε μία πολιτική που είναι απολύτως συμβατή με τις πολιτικές δεσμεύσεις μας. Είναι μία πολιτική που δεν εστιάζεται μόνο στις μειώσεις φόρων και την διατήρηση του εισοδήματος αλλά δίνει έμφαση στην ισχυρή ανάπτυξη που θα έρθει μέσα από ένα κύμα επενδύσεων που θα εξασφαλίσουν καλούς μισθούς και θέσεις εργασίας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Εξήγησε ότι η κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση «στα δημόσια οικονομικά δεν ήταν τόσο ρόδινη όσο παρουσιαζόταν» αλλά η κυβερνητική πολιτική στοχεύει στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις . «Επιμένω στην εκτίμηση μου ότι η Ελλάδα θα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωζώνης την επόμενη τριετία. Προφανώς ο στόχος (σ.σ. της ανάπτυξης) είναι εξαρτημένος και από το τι γίνεται στην διεθνή οικονομία.  Αν η Ευρώπη βαδίζει προς μια ύφεση ένας λόγος παραπάνω να εξετάσουμε πολιτικές που θα στηρίξουν τις επενδύσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός. 

«Και αν δε η χώρα μας απειλείται από αρνητικές διεθνείς οικονομικές εξελίξεις αυτό προσθέτει ένα ακόμη επιχείρημα στα επιχειρήματα μας γιατί πρέπει να μειωθούν οι στόχοι του πρωτογενούς πλεονάσματος», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS