Λεβέντης: Ζούγκλα είμαστε, οι μισοί είναι άνεργοι και δεν τους κοιτάει κανείς

leventis 3Στα θέματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε σε συνέντευξη του, o πρόεδορς της Ένωσης Κεντρώων, στο ραδιόφωνο "Στο Κόκκινο".

Όπως ανέφερε, η επιλογή εξόδου από το ευρώ θα επιφέρει ανθρωπιστική κρίση και τότε αυτοί που την υποστηρίζουν σήμερα θα ζητούν επίσης το κεφάλι του Τσίπρα, όταν δεν θα έρθει η σύνταξη, δεν θα υπάρχει βενζίνη, φάρμακα κτλ, είπε ο κ.Λεβέντης.

Υποστήριξε επίσης ότι «ο Σόιμπλε δεν φταίει σε τίποτε» και ζητάει τις μεταρρυθμίσεις που οι πολιτικές ηγεσίες στο παρελθόν και σήμερα δεν υλοποίησαν.

Ο κ.Λεβέντης τόνισε επίσης ότι είναι προς το όφελος της Ελλάδας η εφαρμογή όλων των μέτρων και μεταρρυθμίσεων, σημειώνοντας ότι τα 4,2 δισ. ευρώ θα έπρεπε να βρεθούν από «τις συντάξεις των πλουσίων ... των 80.000 που εισπράττουν μεγάλα εισοδήματα από ενοίκια, μερίσματα, όταν στην Αυστραλία ή στον Καναδά έχουν κόψει τις συντάξεις τους ... των 330.000 με τρεις συντάξεις, που θα πρέπει να γίνουν μία ως 1.500 ευρώ ... του 1,2 εκατ. με δύο συντάξεις».
Κατά τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, ο πρωθυπουργός με τη στροφή στο ρεαλισμό έκανε την κρίσιμη μεταστροφή, αλλά δεν έχει γίνει πλήρως το ίδιο και στο κόμμα του, όπου υπάρχουν αντιστάσεις στις ιδιωτικοποιήσεις, τις μεταρρυθμίσεις, το άνοιγμα επαγγελμάτων.

Υποστήριξε ακόμη, ότι στο φλέγον θέμα των εργασιακών το σημαντικό είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και όχι η προστασία των δικαιωμάτων, καθώς «τα δικαιώματα έχουν αξία σε μία αγορά εργασίας που αντέχει, όταν έχει καταρρεύσει είναι η άμυνα των βολεμένων», προσθέτοντας ότι «ζούγκλα είμαστε ήδη, οι μισοί είναι άνεργοι και δεν τους κοιτάει κανείς», τρέφονται με όσα τους δίνουν οι μητροπολίτες και οι δήμαρχοι, περιμένουν βοήθεια «από τον παππού και τη γιαγιά ... έναντι αυτών είναι υποχρέωση να αλλάξουν οι εργασιακές συνθήκες.

Εκτίμησε εξάλλου ότι η σταδιακή μείωση της ανεργίας είναι σε επίπεδο ποσοστών επειδή μέρος των ανέργων μεταναστεύει.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε σύμφωνος με την «13η σύνταξη» που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας για τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά όπως είπε έπρεπε η Ελλάδα να έχει πάρει τη σύμφωνη γνώμη των Ευρωπαίων.

Επανέλαβε με έμφαση την εκτίμησή του ότι είναι επί θύραις οι πρόωρες εκλογές, πιθανώς μάλιστα και πριν τις 12 Ιανουαρίου, ημερομηνία ορόσημο στις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι μία πιθανή επικράτηση της ΝΔ θα οδηγήσει σε βραχύβια συγκυβέρνηση λίγων μηνών με το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια το σχήμα αυτό θα καταρρεύσει.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ