Λεβέντης: Ο Τσίπρας ταλαντεύεται μεταξύ δυο καταστάσεων

leventis vasilis

O πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας χθες στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "Στον Ενικό" τόνισε την ανάγκη για επίτευξη πολιτικής συναίνεσης.

Επίσης σχολίασε τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη του στην ΕΤ1. Συγκεκριμένα, για απόλυση αργομίσθων στο Δημόσιο αλλά και όσων έχουν διοριστεί με ρουσφέτια είναι ανεφάρμοστες, ο Βασίλης Λεβέντης τόνισε ότι στη βουλή υπάρχουν 12.000 αποσπασμένοι που είναι αργόμισθοι και σημείωσε: «Επειδή είναι δύσκολο να τους βρούμε, θα ανακατεύουμε δίκαιους και άδικους και θα περιμένουμε το δημόσιο να αποδώσει»; Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε σε μελέτη του πανεπιστημίου του Λονδίνου για τον έλεγχο των υπαλλήλων, στην οποία συγκεντρώθηκαν πληροφορίες από προϊστάμενους και πολίτες με τους οποίους ήρθαν σε επαφή. «Υπάρχουν σχέδια εάν υπάρχει θέληση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το εάν επιθυμεί τελικά συναίνεση ο πρωθυπουργός, ο κ. Λεβέντης ανέφερε: «Με την ψυχολογική πείρα που έχω βλέπω ότι πάλλεται μεταξύ του πανικού μην του φύγουν βουλευτές και της προσπάθειάς του να δείχνει σίγουρος. Ταλαντεύεται μεταξύ των δύο καταστάσεων». Για το ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματός του με την κυβέρνηση, είπε πως όταν έστειλε τα εννέα σημεία στον Αλέξη Τσίπρα, δεν είχε στόχο να συμμετέχει σε κυβερνητικό σχήμα: «Δεν υπήρχε πρόθεση από πλευράς μου για είσοδο στην κυβέρνηση». Μάλιστα, δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν επιθυμεί να αποτελέσει στήριγμα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ακόμη κι εάν αυτή πέφτει. «Δεν έχω τέτοια εντολή», είπε. «Εγώ κρατήθηκα 30 χρόνια στην πολιτική με κάποιους κανόνες», συμπλήρωσε και τόνισε ότι τον ίδιο ενδιαφέρει να υπάρχει βαθύτερη κουλτούρα συνεργασίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ