Λεβέντης: «Δεν είμαστε δεκανίκια του ΣΥΡΙΖΑ»

leventis vouli 1Κάτω από έντονη συγκινησιακή φόρτιση μίλησε ο Βασίλης Λεβέντης σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων.

Στέλνοντας μηνύματα εν όψει της ψηφοφορίας για τον εκλογικό νόμο, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στη Βουλή, ο κ. Λεβέντης είπε χαρακτηριστικά πως "δεν θα γίνουμε τσογλάνια" και "δεν είμαστε δεκανίκια του ΣΥΡΙΖΑ".

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει την απλή αναλογική, όχι γιατί στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά επειδή η απλή αναλογική είναι πάγιο αίτημα τόσο του ιδίου προσωπικά όσο και του κόμματός του.

Ο κ. Λεβέντης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για πολιτική σκοπιμότητα από την πλευρά της Κουμουνδούρου με αφορμή τον εκλογικό νόμο, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο εκλογών. Συγκεκριμένα, τόνισε πως, αν ο εκλογικός νόμος ψηφιστεί με περισσότερες από 200 ψήφους, τότε θα πρέπει να γίνουν εκλογές τον Ιανουάριο του 2017, ενώ, εάν "περάσει" με λιγότερες, τότε εκλογές θα πρέπει να γίνουν το φθινόπωρο του 2016.

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Βασίλη Λεβέντη να αναφέρεται στο έργο του ως υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις απολύσεις εκείνης της περιόδου.

Όσο για το ΠΑΣΟΚ, ο Βασίλης Λεβέντης, αναφερόμενος στην πρόεδρό του, Φώφη Γεννηματά, είπε πως έχει ιστορικό χρέος, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, να υπερψηφίσει τον εκλογικό νόμο, αφού η απλή αναλογική ήταν αίτημα και του Ανδρέα Παπανδρέου. "Τον είχα ακούσει με τα αυτιά" μου, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

https://www.youtube.com/watch?v=XOnoPzZSlPk

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ