Λεβέντης: Boυλευτής του Ποταμιού μου πρότεινε να ρίξουμε την κυβέρνηση

leventis

O πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης υποστήριξε εκ νέου ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση οικουμενικής σε τηλεοπτικές δηλώσεις του την Τετάρτη στον ΑΝΤ1.

Ειδικότερα, ο κ. Λεβέντης προχώρησε αρχικά σε ορισμένες διευκρινίσεις, όσον αφορά στις αναφορές που έκανε χθες για τον ρόλο του Κώστα Καραμανλή.

Ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων έκανε λόγο για παρανόηση, σημειώνοντας παράλληλα πως «η αγωνία κάνει τον Καραμανλή να αισθάνεται ότι πρέπει να γίνει οικουμενική κυβέρνηση».

Όμως, την ίδια ώρα ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στο ζήτημα που έχει προκύψει από τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, από τις οποίες πλέκονται σενάρια για συνεργασία της Ένωσης Κεντρώων με την κυβέρνηση.

Ο κ. Λεβέντης επιβεβαίωσε ότι έχει βρεθεί με τον κ. Φλαμπουράρη τον οποίο, όπως είπε, «θεωρεί σώφρων». Μάλιστα, ανέφερε ότι «σε εμένα δηλώνει ότι οικουμενική δεν γίνεται, ότι πρέπει να μείνει ο Τσίπρας».

«Όσες συναντήσεις έχουμε κάνει με τον Φλαμπουράρη, ποτέ δεν μου είπε να συνεργαστούμε, να δώσω ψήφο στην κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε τα περί οικουμενικής κυβέρνησης ή κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, όμως θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης.

Ακόμη, απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνησή συνεργασίας Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, γιατί «έχουν μεγάλη έχθρα με τον ΣΥΡΙΖΑ». Μάλιστα, στο σημείο αυτό υποστήριξε πως «ένας βουλευτής του Ποταμιού με βρήκε και μου είπε να ρίξουμε την κυβέρνηση».
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι δύο-τρεις μέρες πριν από την ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης, ένας βουλευτής του Ποταμιού πλησίασε τον γιο του στη Βουλή, και του είπε: «Θέλω να σας πω ότι είναι ευκαιρία να ρίξουμε την κυβέρνηση. Αφού ο Καμμένος δεν ψηφίζει το σύμφωνο συμβίωσης, εμείς με το ΠΑΣΟΚ τα έχουμε βρει, αν συμφωνήσει και ο πρόεδρος, να ρίξουμε την κυβέρνηση».

Ο ίδιος, όπως είπε, βρισκόταν εκείνη τη στιγμή, λίγα μέτρα πιο πίσω.

«Ο Τσίπρας θέλει οικουμενική, αλλά δεν τον αφήνουν οι παρατρεχάμενοι», επανέλαβε στη συνέχεια, ενώ σχολιάζοντας τη συμμετοχή του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη συγκυβέρνηση, τόνισε ότι «όσο μένει με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα εξαφανιστεί από την πολιτική».

Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, όμως, ο κ. Λεβέντης σχολίασε και τη Νέα Δημοκρατία, επαναλαμβάνοντας τη στήριξή του στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον οποίο επίσης χαρακτήρισε «σώφρονα άνθρωπο» ο οποίος «θα βοηθήσει στην οικουμενική».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ