«Προσωπική επιτυχία Μητσοτάκη η ένταξη της Ελλάδας στα 750 δις της ΕΚΤ- Έγινε έπειτα από συνομιλία με την Λαγκάρντ»

«Προσωπική επιτυχία Μητσοτάκη η ένταξη της Ελλάδας στα 750 δις της ΕΚΤ- Έγινε έπειτα από συνομιλία με την Λαγκάρντ»

Ξεκάθαρο μήνυμα για τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης και ιδίως για προσωπικές προσπάθειες του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και την ανεπάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης στέλνουν προς όλες τις κατευθύνσεις κυβερνητικές πηγές.

«Η ένταξη της Ελλάδας στα 750 δις ευρώ και στο καθεστώς QE της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που αποκλιμακώνει το κόστος δανεισμού της χώρας και εξασφαλίζει μεγάλη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, δεν έγινε τυχαία και από μόνη της», αναφέρουν ενώ ξεκαθαρίζουν πως «είναι τεράστια προσωπική επιτυχία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη» κάνοντας γνωστό πως «έγινε έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο ίδιος χθες το πρωί με την επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Κάτι που δεν μπόρεσαν να κάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ κ ο Τσίπρας επί 4,5 χρόνια. Ενήμεροι για το θέμα ήταν μόνο ο Διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Να σημειωθεί ότι πράγματι, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, το Δ.Σ. της η Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε έκτακτο πρόγραμμα αγοράς κρατικών τίτλων 750 δισ, αποφασίζοντας μάλιστα ρητώς να συμπεριλάβει και τα ελληνικά ομόλογα παρά το ότι δεν βρίσκονται ακόμα σε επενδυτική βαθμίδα!

Με τα 750 δις και το πρόγραμμα Pandemic Emergency Purchase Programme, η ΕΚΤ δίνει μια ένεση ρευστότητας στην ευρωπαϊκή οικονομία, για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, αλλά παράλληλα και στην ελληνική.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας χαρακτήρισε την απόφαση «ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα μας». «Πλέον τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου είναι αποδεκτοί, για το νέο πρόγραμμα, τίτλοι. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά από το 2015, όταν και ξεκίνησε η ποσοτική χαλάρωση, το περίφημο QE, στην οποία η χώρα μας – με ευθύνη της προηγούμενης Κυβέρνησης – ουδέποτε συμμετείχε», τόνισε σε δήλωσή του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ