Κυρ. Μητσοτάκης: Μέτρα 12,5 δισ. ο λογαριασμός του Αλ. Τσίπρα [video]

Κυρ. Μητσοτάκης: Μέτρα 12,5 δισ. ο λογαριασμός του Αλ. Τσίπρα [video]

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη συμφωνία με τους δανειστές για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Μιλώντας σε τομεάρχες του κόμματος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι «συμφώνησε σε ένα τέταρτο μνημόνιο, διαφορετικό και σκληρότερο από τα προηγούμενα ώστε να μείνει στην εξουσία».

«Η κυβέρνηση φέρνει ένα τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση, με πρόσθετα βάρη για το 2018 και με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά ακόμη χρόνια, ενώ τα περίφημα αντίμετρα θα ισχύσουν μόνο αν υπερβούμε τον στόχο του πολύ υψηλού πλεονάσματος του 3,5%» είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας: «Και όλα αυτά ενώ δεν έχουμε καμία ρητή δέσμευση για την ελάφρυνση του χρέους και την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».

Με τα μέτρα αυτά, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης «ο λογαριασμός Τσίπρα – Καμμένου ανεβαίνει στα 12,5 δισ. ευρώ, δηλαδή 8,5 φορές περισσότερα από ό,τι προέβλεπε το mail Χαρδούβελη». «Τα μέτρα αυτά κανείς δεν τα ζήτησε από τον κ. Τσίπρα. Είναι το βαρύ τίμημα της προσωπικής αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα» πρόσθεσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθηκε γιατί ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε τόσο χαμογελαστός και εύθυμος στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, για να απαντήσει: «Είναι προφανώς η ευθυμία της εξουσίας, άλλωστε η εξουσία για τους ΣΥΡΙΖΑ  - ΑΝΕΛ είναι αυτοσκοπός και κίνητρο».

Εξάλλου, υποστήριξε ότι με τη Ν.Δ. τα πράγματα δεν θα είχαν φτάσει ποτέ εδώ, «η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική θα είχαμε τελειώσει σήμερα με τα μνημόνια».

Πάντως, σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα εθνικής ευθύνης και αναγνωρίζει ότι το κράτος έχει συνέχεια. Στο σημείο αυτό τόνισε ότι «οι συμφωνίες μάς δεσμεύουν ως προς τους στόχους, όχι ως προς τα μέσα με τα οποία θα επιτευχθούν οι στόχοι».

«Το τέταρτο μνημόνιο αποτελεί κοινό επίτευγμα των κ. Τσίπρα και Καμμένου. Πρόκειται για μια εθνική αποτυχία στην οποία δεν θα συνεργήσουμε αυτό είναι το δικό τους μνημόνιο και δεν θα είναι η δικιά μας πολιτική. Η αποτυχία τους δεν είναι αποτυχία της χώρας, μπορούμε κάτι καλύτερο», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος, ζήτησε να ενταθεί η αντιπολιτευτική δράση του κόμματος και ταυτόχρονα να ξεδιπλωθεί στην κοινωνία το ρεαλιστικό σχέδιο για έξοδο από την κρίση.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ