Κυρ. Μητσοτάκης: Μετά από δέκα χρόνια κρίσης η Ελλάδα ανοίγει τους ορίζοντές της

Κυρ. Μητσοτάκης: Μετά από δέκα χρόνια κρίσης η Ελλάδα ανοίγει τους ορίζοντές της

«Η Ελλάδα μετά από δέκα χρόνια κρίσης ανοίγει τους ορίζοντές της και δεν ξεχνάει ότι η Ευρώπη στάθηκε στο πλευρό της». Αυτό επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Χάγη, στις κοινές δηλώσεις του με τον Ολλανδό πρωθυπουργό.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Ρούτε για την θερμή υποδοχή και την θετική ανταπόκριση της Ολλανδίας στην προσπάθεια να προχωρήσουμε αποφασιστικά και από κοινού προς το μέλλον» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο θέμα των μεταναστευτικών ροών, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα έχει λάβει τα πρώτα μέτρα για την αποσυμφόρηση των νησιών αλλά κάλεσε την Ευρώπη να μεριμνήσει για την προστασία των συνόρων, καθώς όπως είπε τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης.

Από την πλευρά του ο Ολλανδός πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στα θέματα της οικονομίας τονίζοντας ότι στόχος της χώρας του είναι να στηρίξει την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Όπως είπε η Ολλανδία είναι έτοιμη να προσφέρει τεχνογνωσία σε τομείς όπως ο αγροτικός.

Ο κ. Ρούτε σημείωσε πως οι δύο χώρες είναι στενοί οικονομικοί εταίροι, αλλά και υπογράμμισε πως πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη στη χώρα μας από τη νέα κυβέρνηση.

Μ. Ρούτε: Θέλουμε να στηρίξουμε την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

Άριστες χαρακτήρισε τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας- Ολλανδίας ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ.


«Είμαστε σημαντικοί οικονομικοί εταίροι», τόνισε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, σε κοινές δηλώσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τη συνάντησή τους.


«Συζητήσαμε και τα προβλήματα της περιοχής όπως η μετανάστευση αλλά κυρίως επικεντρωθήκαμε στο πώς μπορεί να δημιουργηθεί μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ελλάδα. Έχουμε ένα πρωθυπουργό που έχει στόχο να έρθουν περισσότερες επενδύσεις και ανάπτυξη», σημείωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός.


Προσέθεσε δε πως η Ολλανδία θέλει να προσφέρει τεχνογνωσία πχ στον αγροτικό τομέα. «Η Ολλανδία ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και θα συζητήσουμε πώς θα στηρίξουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές. Θέλουμε να βοηθήσουμε και έχουμε και οι δύο κοινό συμφέρον» είπε χαρακτηριστικά.


Ο κ. Ρούτε έκανε λόγο για μία εποικοδομητική συζήτηση επεσήμανε ότι θα ξανασυναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό στη Νέα Υόρκη, αλλά και τον Οκτώβριο στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ενώ παρατήρησε: «Η Ελλάδα είναι πάρα πολύ όμορφη χώρα αλλά πρέπει να γίνουν πολλά με το νέο πρωθυπουργό».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ