Kρίσιμη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα στο Λονδίνο για το προσφυγικό

tsipras exwteriko

Kρίσιμη συνάντηση θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Λονδίνο για το προσφυγικό στο Λονδίνο, καθώς πρόκειται να συναντήσει τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Βέρνερ Φαίνμαν, τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει επιπλέον σημαντικές διμερείς συναντήσεις.

Η βασική θέση της ελληνικής κυβέρνησης στη συζήτηση για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών είναι ότι, συνεπής στις υποχρεώσεις της, έχει δρομολογήσει ήδη την ολοκλήρωση των δεσμεύσεών της με επιταχυνόμενους ρυθμούς και ότι έως την επόμενη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών θα έχει υλοποιήσει αυτές τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Ταυτόχρονα με αυτή τη θέση επισημαίνει ότι από την πλευρά τους και οι εταίροι θα πρέπει να υλοποιήσουν με τους ίδιους γρήγορους ρυθμούς και το δικό τους κομμάτι (τεχνική βοήθεια, επιτάχυνση της μετεγκατάστασης, ενεργοποίηση των συμφωνιών με την Τουρκία).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ