Κουμουτσάκος για Σύνοδο Κορυφής: Μια καλή μέρα για την Ελλάδα, μια κακή για την Τουρκία

Κουμουτσάκος για Σύνοδο Κορυφής: Μια καλή μέρα για την Ελλάδα, μια κακή για την Τουρκία

Υπάρχουν όρια και η Τουρκία τα έχει ξεπεράσει, δήλωσε ο Γ. Κουμουτσάκος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος σχολίασε τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής ως μια καλή μέρα για την ελληνική εξωτερική πολιτική και μια κακή για την Τουρκία. Πρόσθεσε, επίσης, ότι «Η Τουρκία πλέον καταλαβαίνει ότι υπάρχουν όρια τα οποία έχει ξεπεράσει».

Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι στη Σύνοδο Κορυφής αποφασίστηκε ότι η συμφωνία είναι παράνομη, χαρακτηρίζοντας τη θέση αυτή «μια καθαρή νομική θέση της ΕΕ, η οποία είναι συμβαλλόμενο μέρος του ΟΗΕ».

Κουμουτσάκος: Χτίστηκε διπλωματικό τείχος αποτροπής

Ο αναπλ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε την απόφαση της Συνόδου Κορυφής επιτυχία για την χώρα αλλά και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ σχολιάζοντας τη στάση Τσίπρα – Γεννηματά, σημείωσε ότι «είναι στοιχείο ισχύος για την χώρα να υπάρχει εθνική ενότητα και ομοψυχία».

Αναφορικά με τα επόμενα βήματα αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε: «Χτίστηκε ένα διπλωματικό τείχος αποτροπής της τουρκικής αυθαιρεσίας. Εχουν δρομολογηθεί κυρώσεις για την στάση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι «δεν πρέπει να δραματοποιήσουμε, ούτε να υποβαθμίσουμε την στάση της Τουρκίας». Ωστόσο, σημείωσε, ότι «τα κράτη πρέπει να είναι έτοιμα για όλα τα ενδεχόμενα και ότι η Ελλάδα έχει αποτρεπτική δύναμη». Τέλος, πάντως, εκτίμησε ότι «η Τουρκία δεν θα περάσει το κατώφλι της λογικής».

Χρειαζόμαστε περισσότερη αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό

Τέλος, αναφορικά με το μεταναστευτικό-προσφυγικό, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι δεν υπάρχει αλληλεγγύη από την Ευρώπη στον επιθυμητό βαθμό, υπογραμμίζοντας ότι η αλληλεγγύη δεν αφορά μόνο την οικονομική βοήθεια, την οποία μας δίνουν. Αποκάλυψε την πρόταση που έκανε στον Σέρβο Πρόεδρο να δεχθεί ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο η απάντησή του ήταν θετική. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην στάση των Γάλλων, οι οποίοι όπως είπε αποφάσισαν να μας βοηθήσουν να κάνουμε αποτελεσματικούς επαναπατρισμούς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS