Κουτσούμπας: Οι αντιδράσεις απέτρεψαν την κυβέρνηση να φέρει το ασφαλιστικό στη Βουλή

Οι λαϊκές αντιδράσεις έχουν αποτρέψει την κυβέρνηση να φέρει στην Βουλή το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, σύμφωνα με τον γ.γ. της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία».

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι το ΚΚΕ δεν αντιλαμβάνεται τον συλλογικό δίκαιο αγώνα να εκφράζεται με φαινόμενα προπηλακισμού βουλευτών, επισημαίνοντας ότι «άλλοι ήταν αυτοί που στο παρελθόν πρωτοστατούσαν σε τέτοιες ενέργειες και σήμερα όλα αυτά τους γυρνάνε μπούμερανγκ».

Χαρακτήρισε τα «ανοιχτά ενδεχόμενα» συγκρότησης Οικουμενικής κυβέρνησης ή και εκλογών ως επιλογές του αστικού πολιτικού συστήματος, θεωρώντας ως το πλέον σημαντικό «ο λαός να αχρηστεύσει τις παγίδες, να γίνει ένα ουσιαστικό βήμα στην αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε κατεύθυνση σύγκρουσης με το αδηφάγο κεφάλαιο και την εξουσία του».

Είπε ότι «πολύ περισσότερο κόσμος από το σημερινό εκλογικό ποσοστό του Κόμματος αντιλαμβάνεται πως η πρόταση του ΚΚΕ είναι η μοναδική ρεαλιστική φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση» και επεσήμανε ότι «η λαϊκή δυσαρέσκεια από μόνη της δεν οδηγεί αυτόματα σε εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ».

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τη θέση της κυβέρνησης περί λύσης στο αγροτικό ή το ασφαλιστικό που πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν τα στενά δημοσιονομικά της χώρας, είπε ότι «τα δημοσιονομικά είναι στενά μόνο για τον λαό. Για το κεφάλαιο προβλέπονται απλόχερες παροχές». «Οι δικές μας προτάσεις ξεκινούν από τη λογική ο λαός να μην πληρώνει τα βάρη της κρίσης, να μπορεί να ζει με δικαιώματα και να καλύπτει σύγχρονες ανάγκες» τόνισε.

Αναφερόμενος σε σενάρια περί Grexit εκτίμησε ότι είναι ακόμη στο τραπέζι ανεξάρτητα από την αξιολόγηση και τα μέτρα.

Σχετικά με τους αγώνες των αγροτών είπε ότι είναι υπό την «ομπρέλα» των δίκαιων αιτημάτων τους, προσθέτοντας ότι «όποιος βλέπει κομματικές ομπρέλες αδικεί τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς και άλλων αγωνιζόμενων τμημάτων του λαού».

Σχετικά με την «εθνική συνεννόηση» επί του προσφυγικού, υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε διατυπώσει εξαρχής συγκεκριμένες προτάσεις που, όπως είπε, «δεν έγιναν δεκτές και όσες έγιναν δεν υλοποιήθηκαν», ενώ επανέλαβε την θέση του Κόμματος ότι «δεν έχει νόημα η σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών».

Πρόσθεσε πως η λύση στο προσφυγικό δεν βρίσκεται στην υλοποίηση των αποφάσεων της Ε.Ε., ενώ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση διότι στήριξε αυτές τις αποφάσεις και είπε ότι οι κυβερνητικές ευθύνες μεγαλώνουν μετά την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο «με πρόσχημα το προσφυγικό, γιατί ουσιαστικά η παρουσία του σχετίζεται με τον πόλεμο και τους ανταγωνισμούς στη Συρία και θα αξιοποιηθεί από την Τουρκία για να προβάλλει τις γνωστές τις αξιώσεις για γκρίζες ζώνες και συγκυριαρχία στο Αιγαίο».

Ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε ότι το ΚΚΕ έχει προτείνει την απευθείας μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών από τις χώρες πρώτης υποδοχής (Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανος) και από τα ελληνικά νησιά στα κράτη τελικού προορισμού τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ