Κουτσούμπας: "Κάθε φορά που έρχονται αντιλαϊκά μέτρα βγαίνει και ένα σκάνδαλο"

koutsoubas

«Τσίρκο» χαρακτήρισε την προχθεσινή συζήτηση στην Βουλή ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας χθες σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, η συζήτηση αποσκοπούσε στον αποπροσανατολισμό του λαού εν όψει των μεγάλων εργατικών κινητοποιήσεων που ετοιμάζονται. «Κάθε φορά που έρχονται αντιλαϊκά μέτρα βγαίνει και ένα σκάνδαλο», είπε, προσθέτοντας πως για να λυθεί το πρόβλημα της διαφθοράς απαιτούνται ριζικές αλλαγές στην κοινωνία, την οικονομία και το κράτος.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να ελέγξει τη δικαιοσύνη, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η δικαιοσύνη είναι έτσι κι αλλιώς εξαρτημένη από την εκτελεστική εξουσία, η οποία καταθέτει νόμους που ψηφίζει το Κοινοβούλιο, ενώ ταυτόχρονα οι δικαστικές αρχές διορίζονται από την κυβέρνηση. Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει πρόταση για ανάδειξη των δικαστικών αρχών από ένα ευρύτερο εκλεκτορικό σώμα, ώστε να διασφαλιστούν κάποιες εγγυήσεις ανεξαρτησίας.

Τάχθηκε σαφώς υπέρ της διαφάνειας στα οικονομικά των κομμάτων, ενώ στην παρατήρηση ότι «το ΚΚΕ δεν δίνει ονόματα» είπε: «Θα θέλατε ένας εργαζόμενος που δίνει μια μικρή συμβολή να δει το όνομά του στις κρατικές λίστες και στις λίστες των υπουργείων;» υπενθυμίζοντας ότι στο παρελθόν πολλοί άνθρωποι του λαού αντιμετώπισαν πολλαπλές διώξεις διότι συνέδραμαν το ΚΚΕ. Είπε επίσης ότι για τα μεγάλα ποσά και την κρατική χρηματοδότηση υπάρχουν ορκωτοί λογιστές και τόνισε ότι «από τον Περισσό έχουν περάσει όλες οι ελεγκτικές αρχές».

Ερωτηθείς «πώς από το σκίσιμο των μνημονίων φθάσαμε στο τρίτο μνημόνιο», ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ είχε επισημάνει στον ελληνικό λαό από πριν το τι θα συμβεί και επιβεβαιώθηκε, και τούτο «όχι γιατί είμαστε προφήτες», αλλά γιατί τέτοιο ήταν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Όταν έχεις τέτοια πολιτική εκτίμηση, σαφώς δεν συμμετέχεις σε τέτοια κυβέρνηση, ενώ επιπλέον με τέτοιες κυβερνήσεις που δεν προχωρούν σε καμία ριζική αλλαγή, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα έλθουν αντιλαϊκά μέτρα» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι και τα ποσοστά του ΚΚΕ και το κίνημα είναι αναντίστοιχα του μεγέθους των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός και κάλεσε και αυτούς «που δεν έχουν αποφασίσει να συγκρουστούν να βγουν στους δρόμους και να συμπορευθούν με το ΚΚΕ».

Ανέφερε ακόμη ότι το ΚΚΕ εμμένει πως το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό δεν πρέπει καν να έλθει στην Βουλή, ενώ για το τι μέλλει γενέσθαι είπε πως «η κυβέρνηση λέει πως θα το περάσει, εμείς θα παλέψουμε να μην περάσει, μπορεί και να περάσει, αλλά από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ