Κουίκ: H αξιολόγηση θα αργήσει-Δεν τίθεται θέμα αγροτών στην πρώτη

kouik terens
 "Η επιθυμία της κυβέρνησης είναι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου να το έχουμε κλείσει το θέμα (των προαπαιτούμενων) και για αυτό κάνουμε την έκκληση να συνεχιστεί ο διάλογος με εκείνους οι οποίοι τον κάνουν, όπως είναι οι επαγγελματικοί φορείς και να ξεκινήσουν τον διάλογο οι αγρότες οι οποίοι δεν μπορούν να παγιδεύονται από κάποιους οι οποίοι τον αρνούνται.
 
Η αξιολόγηση θα αργήσει, εννοώ ότι θα πάρει λίγο τον χρόνο της, ίσως άνοιξη, χωρίς να μπορώ να το προσδιορίσω με ακρίβεια, αλλά όμως θα πρέπει να το τρέξουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα, γιατί όσο καθυστερεί η αξιολόγηση, τόσο πέφτουν βάρη επάνω σε κινήσεις που πρέπει να κάνουμε" ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ σε συνέντευξή του στον ρ/σ Real FM.
 
Διευκρίνισε οτι "δεν αλλάζει τίποτα σε ό,τι αφορά το φορολογικό των αγροτών. Δεν τίθεται στην πρώτη αξιολόγηση θέμα φορολόγησης αγροτών. 'Αρα είναι μόνο το Ασφαλιστικό."
 
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι με το κλείσιμο του Ασφαλιστικού, "έχουμε κλείσει ένα χρόνιο πρόβλημα και τα μέγιστα από τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την τριετή συμφωνία, για να μπορέσουμε να πάμε στην αξιολόγηση, που σημαίνει όμως ταυτόχρονα και συνομιλία και διαχείριση του χρέους, γιατί αυτά θα είναι και η κατάληξη."
 
"Πάντως το Ασφαλιστικό, δεν νομίζω ότι θα κλείσει αυτήν την εβδομάδα. Το κουαρτέτο των θεσμών θα πάρει τις προτάσεις, θα γίνει επεξεργασία απ' ότι αντιλαμβάνομαι στο εξωτερικό και θα επανέλθουν" πρόσθεσε ο κ. Κουίκ.
 
Ανέφερε ότι θέμα εκλογών δεν τίθεται, ενώ ομοίως δεν τίθεται και θέμα κυβερνητικής διεύρυνσης με την κυβέρνηση να "παραμένει στο σχήμα που έχει σήμερα". "Διεύρυνση θα θέλαμε να έχουμε σε επίπεδο εθνικής συναίνεσης, εξού και έγινε και η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών" πρόσθεσε.
Ο κ. Κουίκ εξέφρασε, επίσης την πεποίθηση οτι οι 153 ψήφοι "πρέπει να είναι δεδομένοι", ενώ παρέπεμψε σε συνέντευξη του κ. Φλαμπουράρη (την Κυριακή στην Real News), ο οποίος δήλωσε ότι "όποιος διαφωνεί πρέπει να παραδίδει την βουλευτική έδρα". "Όχι επειδή έχουμε ανησυχία για το αν θα στηριχθεί η κυβέρνηση στη κρίσιμη ψηφοφορία. Το είπε, γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους" τόνισε ο κ. Κουίκ.
 
Χαρακτήρισε τα προς ψήφιση νομοθετήματα, όπως το Ασφαλιστικό, "επιβεβλημένα", αναφέροντας στην συνέχεια "πράγματι, προεκλογικά, τον Σεπτέμβριο, ίσως να είπαμε περισσότερα, αλλά από την άλλη πλευρά διαπιστώνεις εκ των έσω, ότι θα πρέπει να προχωρήσεις σε κάποια βήματα, ανεξάρτητα με το αν αυτό σημαίνει μια υπαναχώρηση προσωρινή και στιγμιαία σε βάθος χρόνου. Διότι για τετραετία βγήκαμε."
 
Ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ διαβεβαίωσε ότι "όπου πληγωθούμε τώρα, θα το λειάνουμε τα επόμενα χρόνια, η τετραετία θα κλείσει με πλήρη εξασφάλιση των υποσχέσεων που έχει δώσει αυτή η κυβέρνηση".
 
Είπε οτι η κυβέρνηση εκανε προσπάθεια για συναίνεση στο θέμα του Ασφαλιστικού με την αντιπολίτευση, "αλλά τελικά η συζήτηση στην Βουλή δεν ήταν μια συζήτηση, η οποία διευκόλυνε τις προσεγγίσεις".
 
Ανέφερε οτι η εικόνα που είχε ο ίδιος, "από διαρροές μέσα από την ΝΔ και από φιλικά προς αυτήν ΜΜΕ", ήταν ότι ο κ. Μητσοτάκης "ερχοταν στην Βουλή ως αντι-Τσίπρας", προσθέτοντας "ενώ από την πλευρά μας, κάναμε επαρκείς προσπάθειες για συνεννόηση, ξεκινώντας από την πολύ κρίσιμη σύσκεψη, που έγινε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας".
 
Ο κ. Κουίκ και ως στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ως υφυπουργός απηύθυνε έκκληση "κυρίως στους αγρότες να έρθουν στο τραπέζι του διαλόγου. Τα πάντα μπορούν να συζητηθούν."
 
"Παράδειγμα οι αγρότες από την Κρήτη, που βάζουν θέμα ΦΠΑ, επειδή είναι εξαγώγιμα τα προϊόντα τους, τηρώντας τις διαδικασίες ελέγχου, βεβαίως αυτό θα ισχύει έτσι και αλλιώς για αυτούς, όπως και για κάθε επιχειρηματία του εξαγωγικού εμπορίου με την επιστροφή ΦΠΑ" πρόσθεσε, διευκρινίζοντας οτι "υπάρχουν θέματα που μπορεί να λυθούν μέσα σε πέντε λεπτά στον επιβεβλημένο διάλογο".
 
"Από εκεί και πέρα δεν νομίζω, ότι για τους αγρότες 0,50 ευρώ επιπλέον την ημέρα - για να πάρουν διπλάσια σύνταξη, αυτή των 386 ευρώ, αντί για 160 - θα μπορούσε να είναι θέμα για τέτοιες κινητοποιήσεις. Ανεξάρτητα με το αν αποδέχομαι το αναφαίρετο δικαίωμα της διαμαρτυρίας και της κινητοποίησης" κατέληξε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τ. Κουίκ.
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ