Κοτζιάς: Τις 150.000 πρόσφυγες φτάνουν τα όρια αντοχής της χώρας

kotzias nikos2new 740

O υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νίκος Κοτζιάς έξεφρασε την έντονη ανησυχία του σχετικά με τον αριθμό των εγκλωβισμένων προσφύγων που μπορεί να αντέξει η χώρα. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην χθεσινή εκπομπή του ΣΚΑΪ τόνισε ότι οι 150.000 είναι το όριο του αριθμού εγκλωβισμένων προσφύγων που αντέχει τη χώρα, και επιτέθηκε στη ΝΔ, αντιπαραβάλλοντας το ότι στη δεκαετία του '90 η κυβέρνηση Μητσοτάκη-Σαμαρά έφερε 550.000 Αλβανούς, ενώ τώρα με 27.000 εγκλωβισμένους κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "έχει καταστρέψει τη χώρα”.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ανακάλεσε τις προειδοποιήσεις που απηύθυνε από τον περσινό Φλεβάρη για την επικείμενη διόγκωση του προσφυγικού κύματος, οι οποίες, όπως είπε, είχαν τότε θεωρηθεί ως φιλορωσικές και ως αποβλέπουσες στο να αποπροσανατολίσουν από την ουκρανική κρίση.

Κατά τον υπουργό η βασική αιτία της προσφυγικής κρίσης είναι πάντα ο πόλεμος, όσο και αν κάποιοι θέλουν να το ξεχάσουν και να φορτώσουν την ευθύνη στην ελληνική πλευρά. Χαρακτήρισε δε αδυναμία της διεθνούς Αριστεράς το ότι για πρώτη φορά δεν υπάρχει οργανωμένο αντιπολεμικό κίνημα.
Σε σχέση με της ευθύνες της Τουρκίας, υποστήριξε ότι "ένα βαθύ κομμάτι της” όχι μόνο άφησε την προσφυγική κρίση να διογκωθεί αλλά και επωφελήθηκε: κατά του υπολογισμούς της ελληνικής διπλωματίας ο σχετικός "τζίρος” φθάνει τα 6 δισεκατομμύρια.

"Λένε συνεχώς κάποιοι στην Αυστρία ότι μας πρότειναν να πάρουμε μέτρα που δεν θέλαμε. Αυτού του είδους η μη-αλήθεια, να το πώ ευγενικά, διαρκεί μήνες” ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς απαριθμώντας δεσμεύσεις των εταίρων για στήριξη σε προσωπικό και μέσα οι οποίες δεν τηρήθηκαν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ