Κορωνοϊός: Ψηφίστηκε το ν/σ με τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων

Κορωνοϊός: Ψηφίστηκε το ν/σ με τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας με τίτλο κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ενώ υπέρ της αρχής του τάχθηκε μόνο η Νέα Δημοκρατία. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταψήφισαν ενώ Κίνημα Αλλαγής, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 δήλωσαν «παρών».

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζομάνης τόνισε ότι για τη κυβέρνηση είναι προτεραιότητα η προστασίας της υγείας των πολιτών και θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να έχουν δωρεάν πρόσβαση και παροχές και πρόσθεσε ότι παράλληλα δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από τη κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες ώστε να κερδηθεί το στοίχημα της επόμενης μέρας που είναι οικονομία και πολίτες να είναι όρθιοι.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας έκανε λόγο για ανεπαρκή αλλά και μη αποτελεσματικά μέτρα που δεν δίνουν ουσιαστικές λύσεις. Για έλλειψη ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου μίλησαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS