Αγνωστη επιπλοκή του κορωνοϊού: 62χρονος Γάλλος έπαθε πριαπισμό -Είχε στύση για τέσσερις ώρες

Αγνωστη επιπλοκή του κορωνοϊού: 62χρονος Γάλλος έπαθε πριαπισμό -Είχε στύση για τέσσερις ώρες

Αντιμέτωποι με μια διαφορετική επιπλοκή του νέου κορωνοϊού βρέθηκαν Γάλλοι γιατροί οι οποίοι χειρίστηκαν έναν 62χρονο ασθενή που νόσησε βαριά με Covid-19.

Όπως αναφέρει οι Daily Mail οι γιατροί ανέφεραν οι γιατροί στο «The American Journal of Emergency Medicine» ότι 62χρονος υπέστη πριαπισμό, μια οδυνηρή δηλαδή κατάσταση στύσης που διαρκεί πάνω από τέσσερις ώρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η στύση του προκλήθηκε από παγιδευμένο αίμα στο πέος, το οποίο βρέθηκε να είναι γεμάτο θρόμβους αίματος. Να αναφερθεί ότι η πήξη του αίματος ή η θρόμβωση, έχει αναφερθεί ως επικίνδυνη επιπλοκή για το 1/3 των ασθενών που έχουν μολυνθεί από το νέο κορωνοϊό. Όταν οι θρόμβοι εμποδίζουν τις αρτηρίες ή τις φλέβες, οι αποφράξεις μπορούν να προκαλέσουν θανατηφόρες καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια.

Αρχικά στον ασθενή εφαρμόστηκε παγοκύστη στην περιοχή του πέους και μετά από τέσσερις ώρες επίμονης στύσης, οι γιατροί απομάκρυναν το αίμα χρησιμοποιώντας βελόνα.

Ο γιατρός εντατικής θεραπείας, Myriam Lamamri δήλωσε ότι είναι η 1η φορά που έχει αναφερθεί «θρόμβωση του πέους» σε έναν ασθενή με Covid-19. Από την άλλη ο Δρ Richard Viney, σύμβουλος ουρολογικός χειρουργός στο Νοσοκομείο Queen Elizabeth στο Μπέρμιγχαμ, δήλωσε ότι η υπόθεση ήταν «ενδιαφέρουσα» και δεν είχε συναντήσει ο ίδιος ασθενείς με Covid-19 με πριαπισμό.

Ο 62χρονος, ο οποίος νοσηλεύτηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για διάστημα δύο εβδομάδες, έχει πλέον πάρει εξιτήριο και έχει αναρρώσει.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS