Κορωνοϊός: 387 τα κρούσματα στην Ελλάδα - Πέντε νεκροί, 11 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: 387 τα κρούσματα στην Ελλάδα - Πέντε νεκροί, 11 διασωληνωμένοι

Πέντε άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό, ενώ συνολικά 387 έχουν προσβληθεί επιβεβαιωμένα μετά τα 35 νέα που ανακοινώθηκαν από τον εκπρόσωπο του υπ. Υγείας, καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσίοδρα.

Οσον αφορά το πέμπτο νεκρό, πρόκειται για έναν 67χρονο ο οποίος νοσηλευόταν στην Αθήνα και είχε υποκείμενα νοσήματα. Ο νεότερος από τους ασθενείς που έχασαν τη μάχη ήταν 53 ετών, ενώ ο γηραιότερος 90 ετών.

Οπως ενημέρωσε ο κ. Τσίοδρα στον τελευταίο απολογισμό του τα κρούσματα απροσδιόριστης πηγής ανέρχονται στα 60, ενώ 70 ασθενείς λαμβάνουν φροντίδα σε νοσοκομεία της χώρας, 11 εξ' αυτών είναι διασωληνωμένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων είναι τα 68 έτη. Όλοι οι οι νοσηλευόμενοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Από την άλλη, 14 άτομα έχουν αναρρώσει ΄πλήρως και πλέον βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.

«Ανδρες οι διασωληνωμένοι και αυτοί που κατέληξαν»

Σύμφωνα με τον κ. Τσίοδρα οι διασωληνωμένοι καθώς και οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν άνδρες. Αυτό πάντως που προκαλεί ανησυχία είναι το γεγονός ότι ο καθηγητής λοιμωξιολογίας τόνισε ότι για κάθε πέντε άτομα που είναι πολύ σοβαρά, άλλα 95 περνούν τη νόσο με την ήπια ή την μέτρια-σοβαρή μορφή της.

Κληθείς να σχολιάσει τη διαχείριση των κρουσμάτων μεταξύ των επαγγελματιών στο χώρο της υγείας και μείωση της καραντίνας από 14 σε 7 ημέρες απάντησε πως αυτό είναι το διάστημα που περισσότεροι εκδηλώνουν συμπτώματα. «Ο χρόνος μειώθηκε για να μην αποδυναμωθεί το σύστημα Υγείας», σημείωσε.

Νίκος Χαρδαλιάς: «Είμαστε σε πόλεμο»

Την ίδια ώρα, «παρών» στην ενημέρωση ήταν και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Αν πειθαρχήσουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, η νόσος δεν θα εξαπλωθεί. Αν δεν ακολουθήσουμε τα μέτρα, η εξάπλωση του ιού, σημαίνει κίνδυνος σε όσους αγαπάμε. Είμαστε σε πόλεμο», τόνισε από την πλευρά του ανακοινώνοντας παράλληλα τη λίστα με τα καταστήματα που δεν θα λειτουργήσουν από σήμερα, αλλά και εκείνα που θα λειτουργήσουν.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ