Κωδικός «εξωστρέφεια» για τον Μητσοτάκη: Η Νέα Υόρκη και οι διεθνείς επαφές στην Αθήνα

Κωδικός «εξωστρέφεια» για τον Μητσοτάκη: Η Νέα Υόρκη και οι διεθνείς επαφές στην Αθήνα

Βαλίτσες για τη Νέα Υόρκη ετοιμάζει ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (23-27 Σεπτεμβρίου).

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη» σημειώνει ο Μικροπολιτικός των Νέων και εξηγεί:

«Εκτός από τη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα σκαριά βρίσκονται διμερείς συναντήσεις με τον Ζόραν Ζάεφ και τον Εντι Ράμα. Εκκρεμεί ακόμη η συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ -λόγω, μου λένε του 'απρόβλεπτου χαρακτήρα' και της ατζέντας του POTUS. Η Αθήνα, βέβαια, πιέζει για κάτι παραπάνω από μια τυπική συνάντηση -να δούμε αν θα το καταφέρει. Και μιας που έπιασα τη Νέα Υόρκη, το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου ο Μητσοτάκης έχει δείπνο με διάφορους διαχειριστές κεφαλαίων, το οποίο προετοίμασε ο αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπορ Ρος, που πρόσφατα βρέθηκε στην Ελλάδα. Ρίχνοντας μια ματιά στη σύνθεση, το μόνο που μπορώ να πω είναι πως αν αθροιστεί το ποσό που διαχειρίζονται οι ομοτράπεζοι του Μητσοτάκη, θα ανέρχεται σε μερικά... τρισεκατομμύρια δολάρια.»

Η γενικότερη εξωστρέφεια

Ο Μικροπολιτικός διαπιστώνει μια γενικότερη εξωστρέφεια στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού: «Δεν είναι μόνο οι συναντήσεις στην Αμερική, αλλά και οι επισκέψεις του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, και του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στη Αθήνα. Η πρώτη θα γίνει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου -ο Πομπέο, μου λένε, ήθελε οπωσδήποτε να περάσει μια Κυριακή στην Ελλάδα, καθώς η γυναίκα του είναι ελληνορθόδοξη και θα ήθελε να πάει στην εκκλησία. Η δεύτερη επίσκεψη, αυτή του Σι Τζινπίνγκ, προγραμματίζεται επίσης για Οκτώβριο. Και, μαθαίνω, θα συμπέσει με την έγκριση του υπουργείου Ναυτιλίας στο masterplan της Cosco για το λιμάνι του Πειραιά.»

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ