Κυβερνητικός "πυρετός" για να κλείσει η αξιολόγηση

maximou 1

To πρόσφατο Eurogroup της 9ης Μαίου δημιούργησε τις προσδοκίες στην κυβέρνηση να ελπίζει στο οριστικό κλείσιμο της αξιολόγησης. Με αυτή την προσδοκία το κυβερνητικό επιτελείο βιάζεται να ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Μαίου.

Η κινητικότητα και οι συναντήσεις στους κόλπους της κυβέρνησης βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο και με αρκετή αισιοδοξία. Φυσικά δεν λείπουν και τα άτομα του κυβερνητικού επιτελείου που ζητούν ψυχραιμία και όχι τυμπανοκρουσίες. Υπάρχει μια πρώτη προσπάθεια στο Μαξίμου στο να σχεδαστεί εκ νέου η κυβερνητική πολιτική σε επίπεδο καθημερινότητας.

Όπως όλα δείχνουν το Σάββατο του μήνα θα έρθει προς ψήφιση το "σκληρό" πολυνομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει κόκκινα δάνεια, ιδιωτικοποιήσεις, έμμεσους φόρους αλλά τον περιβόητο "κόφτη" δαπανών.

Ο πρωθπουργός από το βήμα του ΣΕΤΕ έδωσε τον τόνο, υπογραμμίζοντας ότι «ίσως τώρα βρισκόμαστε στο κρισιμότερο σημείο».

Με αιχμή την ολοκλήρωση της αξιολόγησης τόνισε ότι βρισκόμαστε «ένα βήμα πριν να αφήσουμε πίσω μας όλα όσα πλήγωσαν την κοινωνία και την οικονομία», ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά σε μία δέσμη δυσάρεστων μέτρων που πάρθηκε κάτω από την πίεση των δανειστών.

Η κυβέρνηση εκτός από τις προσπάθειες που κάνει για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, έχει επικεντρωθεί και στο να γίνει ανασχηματισμός. Αναφορικά με έναν πολύ πιθανό ανασχηματισμό τα σενάρια που υπάρχουν για πρόσωπα και καταστάσεις "δίνουν και παίρνουν".

Τα ενδεχόμενα επομένως, όπως διαμορφώνονται, είναι τα εξής:

• Ο πρωθυπουργός προχωρά σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αμέσως μετά την 24η Μαΐου, ώστε να έχει μπροστά του «καθαρό» τοπίο για να υλοποιήσει τη στρατηγική της επόμενης μέρας
• «Παγώνει» τον ανασχηματισμό για μετά το δεύτερο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Σενάριο βέβαια που δεν είναι τόσο ισχυρό, με δεδομένο ότι το Συνέδριο θα διενεργηθεί προς τα τέλη Ιουνίου (ή αρχές Ιουλίου), οπότε δεν ενδεικνυται μέσα στο κατακαλόκαιρο
• Προχωρά σε ένα γενναίο ανασχηματισμό το Σεπτέμβριο, με το σκεπτικό, όπως του εισηγούνται «ότι οι υπουργοί όλο αυτό το διάστημα είχαν δεμένα χέρια λόγω της υπό εξέλιξη διαπραγμάτευσης και δεν μπόρεσαν να ξεδιπλώσουν το έργο τους».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ