Κυριάκος: Τι έγινε με το «Too good to be true» του Τσίπρα;

Κυριάκος: Τι έγινε με το «Too good to be true» του Τσίπρα;

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, για την κίνηση του να εκπέμψει υπερβολικά μηνύματα αισιοδοξίας για το χρέος ενώ οι εξελίξεις τον διέψευσαν παταγωδώς. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός κάλεσε ο ίδιος τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, το βράδυ της ψήφισης της συμφωνίας, την περασμένη Πεμπτη, για να τους πει ότι θα είναι τόσο καλά τα νέα στο EUROGROUP της Δευτέρας που δεν θέλει να βιαστεί να χαρεί και να το χαλάσει. Χρησιμοποίησε μάλιστα την αγγλική φράση «Too good to be true», πολύ καλό για να είναι αληθινό.

Μιλώντας στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: «Στο Eurogroup δυστυχώς, είχαμε αρνητική εξέλιξη. Μια συνεδρίαση χωρίς κατάληξη: Δεν δόθηκε, δεν ιχνογραφήθηκε καν, η λύση για το χρέος. Δεν δόθηκε φύλλο πορείας για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, το γνωστό QE ... Και όλα αυτά, ενώ ο πρωθυπουργός προεξοφλούσε δημοσίως απρόσμενα θετικές εξελίξεις. Too good to be true, είπε, δεν θα μεταφράσω τα αγγλικά. Φαντάζομαι ότι ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι η φράση αυτή είναι γνωστή στο Πανελλήνιο...Αυτό που είναι άγνωστο είναι από πού αντλούσε την αισιοδοξία του. Άλλη μια απάτη ή άλλη μια αυταπάτη;"

Είναι σαφές ότι η Πειραιώς κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για μια νέα πολιτική εξαπάτηση προκειμένου να πείσει τους πολίτες και τους κυβερνητικούς βουλευτές ότι δεν έφερε το τέταρτο μνημόνιο όπως το θεωρεί η ΝΔ χωρίς να έχει κερδίσει τίποτα η χώρα. Η ότι και πάλι είχε αυταπάτες, δεν είχε επίγνωση του αρνητικού κλίματος που υπήρχε μεταξύ των θεσμών. «Είναι ανίκανος να κυβερνήσει» τόνισε κομματική πηγή. «Υπογράφει ότι του δίνουν χωρίς να παίρνει τίποτα, μόνο για να κρατήσει την καρέκλα του».
Για πρώτη φορά τόσο ανοιχτά, πάντως, η Αξιωματική Αντιπολίτευση στηρίζει το αίτημα της κυβέρνησης για μια λύση για το χρέος αλλά και για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Ο Κυρ.Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι και ο ίδιος έχει καταστήσει σαφές πως αυτοί οι δύο στόχοι «αποτελούν αδιαπραγμάτευτη εθνική προτεραιότητα».

«Έχουν καταστεί αναγκαία, αλλά όχι ικανή συνθήκη εξόδου της χώρας από την κρίση» προειδοποίησε και άφησε αιχμές για τις ευθύνες των δανειστών. «Δεν επιτρέπεται σήμερα στους Ευρωπαίους εταίρους, η μειωμένη αξιοπιστία της σημερινής κυβέρνησης να αποτελεί άλλοθι για να μην τηρούν τις δικές τους δεσμεύσεις» τόνισε. Αναφέρθηκε στη συμφωνία του Νοεμβρίου του 2012, επί κυβέρνησης Σαμαρά που άνοιγε το δρόμο για μέτρα ανακούφισης του χρέους. «Η συμφωνία αυτή θα είχε ολοκληρωθεί αν ο κ. Τσίπρας δεν έριχνε, στα τέλη του 2014, την τότε Κυβέρνηση» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Τώρα οι κυβερνώντες προσπαθούν να εξασφαλίσουν για τη χώρα τα αυτονόητα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ