Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι θα κάνω στις πρώτες 100 μέρες

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι θα κάνω στις πρώτες 100 μέρες

Τους κεντρικούς άξωνες του προγράμματος που θα εφαρμόσει στις πρώτες 100 μέρες εφόσον κερδίσει τις επόμενες εκλογές, παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση που είχε με μεταπτυχιακούς φοιτητές του αμερικανικού πανεπιστήμιου Stanford χθες. Mεταξύ άλλων δεσμεύτηκε ότι:

*Θα προχωρήσει σε μείωση των φορολογικών συντελεστών και περικοπή των δημόσιων δαπανών.

*Θα εφαρμόσει ουσιαστικές αλλαγές στις διαδικασίες χορήγησης άδειας λειτουργίας στις επιχειρήσεις.

*Με εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις θα στείλει μήνυμα στους επενδυτές ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια.

*Θα προχωρήσει άμεσα σε μεταρρύθμιση της Παιδείας, ώστε η χώρα να πάψει να εξάγει φοιτητές και να γίνει κέντρο εκπαίδευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι έχει δηλώσει πως θα καταργήσει το νόμο Γαβρόγλου και θα επαναφέρει τις μεταρρυθμίσεις του νόμου της Αννας Διαμαντοπούλου με την σχετική επικαιροποίηση τους.

«Είναι αναγκαίο να έχουμε την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας. Με λιγότερους φόρους και ιδιωτική πρωτοβουλία να βάλουμε ξανά μπροστά τη 'μηχανή' της ελληνικής οικονομίας. Με καλύτερο και αποτελεσματικότερο Κράτος, που θα στέκεται αρωγός στις επενδύσεις και δεν θα ταλαιπωρεί τους πολίτες».

Οι νέες και καλύτερες δουλειές είναι το μεγάλο ζητούμενο μετά από οχτώ χρόνια μνημονίων. Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει θέσει στο επίκεντρο τους νέους που γεννήθηκαν στον 21ο αιώνα αλλά και τους 20άρηδες και 30άρηδες που είναι πολύ απογοητευμένοι και αναζητούν μια προοπτική εκτός Ελλάδας. Δείχνουν καχυποψία σε όλα τα κόμματα. Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τους στην πολιτική είναι μια πρόκληση για τον Κυρ.Μητσοτάκη.

Η Πειραιώς κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι τάζει προσλήψεις με πτυχία όταν κατήργησε την αριστεία, και τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις και αποστρέφεται την αξιολόγηση.«Ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να ανέβει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και προετοιμάζει τη 'νέα γενιά' ψεμάτων» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας. «Στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα όποιος δεν έχει 'κονέ-ΣΥΡΙΖΑ' μένει στην απέξω' και στην καλύτερη περίπτωση δουλεύει με μερική απασχόληση χωρίς προοπτική» τόνισε και παρουσίασε την κακή εικόνα του δημοσίου επί των ημερών Τσίπρα- Καμμένου:

-Κομματικοποίηση παντού.
-Επιστροφή των συνδικαλιστών στα Πειθαρχικά Συμβούλια.
-Τοποθετήσεις συγγενών και κολλητών σε θέσεις ευθύνης με την αλόγιστη δημιουργία νέων δομών, φορέων και θέσεων γενικών και ειδικών γραμματέων στα υπουργεία.
-Χειροτέρευση της θέσης της χώρας στη διαφθορά, όπως αποτυπώνεται σε όλους τους διεθνείς δείκτες.
-Ατιμωρησία των επιόρκων και αναξιοκρατία. "Στα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουμε την επιστροφή 900 επιόρκων δημοσίων υπαλλήλων στην υπηρεσία τους”, ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύεται για μείωση της γραφειοκρατίας, αξιολόγηση που θα επιβραβεύει τους καλύτερους, ταχύτερη μισθολογική και βαθμολογική προαγωγή, και που θα δίνει έμφαση στην επιμόρφωση. Μια διαδικασία «που δεν έχει καμία σύνδεση με απολύσεις, αντιθέτως εισάγει τη συνέντευξη ως μέσο για τη βελτίωση, ειδικότερα των πιο αδύναμων υπαλλήλων».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ