Κίνδυνοι στη Θράκη

stylianidis eyripidhs 2Γέννημα θρέμμα της Θράκης όπου και πολιτεύεται επί σειράν ετών, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης πρωην υπουργός της ΝΔ και ακραιφνής καραμανλικός, εξέδωσε το εξαιρετικού εθνικού ενδιαφέροντος βιβλίο του με τίτλο «Θράκη, το επόμενο βήμα». Με το βιβλίο αυτό ο κ. Στυλιανίδης επιδιώκει να ευασθητοποιήσει το πολιτικό σύστημα για τους εθνικούς κινδύνους που περικλείει η παραμέληση της περιοχής από την Ελληνική Πολιτεία αλλά και τις ευκαιρίες που μπορεί να παράξει η ανάπτυξη της Θράκης, ώστε η Ελλάδα να μεταβληθεί σε περιφερειακό πρωταγωνιστή. Κατά τον Στυλιανίδη η Θράκη λόγω της ιδιαίτερης πληθυσμιακής σύνθεσης της τοπικής της κοινωνίας, των φυσικών και επίκτητων δυνατοτήτων της αλλά και λόγω της σύγχρονης γεωπολιτικής της αναβάθμισης, μπορεί να σηκώσει στην πλάτη της την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας.

Με το βιβλίο του αυτό ο Στυλιανίδης εκτός του ότι ενημερώνει και αναλύει τα προβλήμαστα της περιοχής, ασκεί αυτοκριτική αλλά και κριτική για την πολιτική που έχει ακολουθηθεί στην Θράκη, παραγνωρίζοντας το όποιο προσωπικό πολιτικό κόστος. Γι αυτό και τολμά και μιλάει για τις αστοχίες των τελευταίων ελληνικών κυβερνήσεων, από το 2009-2015, υπογραμμίζοντας ότι οι τέσσερις κυβερνήσεις που μεσολάβησαν της σημερινής, απορροφημένες από την μεγάλη οικονομική κρίση δεν εστίασαν στη Θράκη. Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα εσφαλμένων επιλογών αναφέρει την λάθος αρχιτεκτονική του αυτοδιοικητικού Νόμου Ραγκούση που συνέβαλε στην πληθυσμιακή απερήμωση του χριστιανικού πληθυσμού, το κλείσιμο από τις μετέπεριτα κυβερνήσεις των πανεπιστημιακών σχολών και τη μείωση των φοιτητών του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου, το κλείσιμο των Σχολών Αστυνομίας και την κατάργηση των προνοιακών επιδομάτων των παλιννοστούντων Ποντίων.

stylianidis biblio

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ