Κικίλιας: Θα στηρίξουμε πάση θυσία τα νησιά μας- Ο τουρισμός θα αξιολογείται συνεχώς

Κικίλιας: Θα στηρίξουμε πάση θυσία τα νησιά μας- Ο τουρισμός θα αξιολογείται συνεχώς

«Η νησιωτικότητα είναι όρος εθνικής επιβίωσης για εμάς. Θα στηρίξουμε πάση θυσία τα νησιά μας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι το άνοιγμα του τουρισμού θα είναι δυναμικό και θα αξιολογείται συνεχώς.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, το σχέδιο που έχει εκπονηθεί προβλέπει αύξηση των υγειονομικών στα νησιά και ένα ισχυρό σύστημα διακομιδών, πολλαπλά τεστ και μόνιμη αξιολόγηση των δεδομένων.

«Έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου και τουρίστες να έχουμε και οι εργαζόμενοι να προστατευτούν», επισήμανε, μιλώντας στον Σκάϊ ο υπουργός Υγείας, που πρόσθεσε ωστόσο:«Θα έχουμε και περιστατικά, είναι προφανές. Θα τα αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία, με νηφαλιότητα, με επιστημονικό τρόπο και χωρίς να πανικοβάλουμε τον κόσμο».

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι 2.500 επικουρικοί νοσηλευτές θα μονιμοποιηθούν, ότι προκηρύσσονται 1.500 θέσεις μόνιμων γιατρών και προσωπικού και είπε πως η κυβέρνηση «μελετά και θα υλοποιήσει» τη μετατροπή θέσεων επικουρικών ιατρών σε θέσεις επιμελητών Β. Ανέφερε επίσης ότι προχωρά η μόνιμη πρόσληψη 946 ιατρών μέσω των διαδικασιών που προβλέπουν οι νόμοι.

Όπως σημείωσε, σήμερα ανακοινώνεται σε ειδική εκδήλωση η δημιουργία 174 νέων υπερσύγχρονων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) που είναι δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, οι οποίες θα είναι έτοιμες τους επόμενους 6 - 8 μήνες προκειμένου έως το τέλος της χρονιάς να υπάρχουν 1.200 κρεβάτια στην Ελλάδα και να φτάσει έτσι το μέσο ευρωπαϊκό όρο των 12 κρεβατιών ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS