Κικίλιας: Ότι φέρνουμε στο ΕΣΥ θα μείνει για πάντα

Κικίλιας: Ότι φέρνουμε στο ΕΣΥ θα μείνει για πάντα

Σε μία πολύ σημαντική όσο και ελπιδοφόρα δημόσια δέσμευση προχώρησε χθες το βράδυ ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA:

«Πρέπει να αναθεωρηθούν όλα κατά την άποψή μου. Ο τρόπος που είναι δομημένο το σύστημα, το μισθολογικό των γιατρών και των νοσηλευτών, το πώς τους προσλαμβάνουμε και πόσο γρήγορα μπορούμε να τους έχουμε, πόσες και ποιες ΜΕΘ έχουμε και πόσες χρειαζόμαστε».

Τα συστήματα Υγείας σε όλη την Ευρώπη δεν άντεξαν την πίεση από τις διογκούμενες ανάγκες των πληθυσμών των χωρών της Γηραιάς Ηπείρου για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, νοσοκομειακή περίθαλψη. Είναι γερασμένα και αυτά…

Πράγματι. Τι νόημα έχει να είναι μόνον προσωρινή η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας περίθαλψης στη χώρα μας και στην Ευρώπη, εάν, όπως διαβεβαίωσε χθες ο ίδιος ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρης Τσιόδρας, περιμένουμε δεύτερο επιδημικό κύμα του νέου κοροναϊού SARS – COV 2 από τον ερχόμενο Οκτώβριο; Εάν αναμένουμε, επίσης, η νόσηση με COVID – 19 να καταστεί ενδημική στις χώρες μας και στην Ελλάδα, ακόμη και εάν έχει βρεθεί, μετά από έναν χρόνο, το εμβόλιο και το κατάλληλο φάρμακο;

Αυτό το οποίο είχε δηλώσει πολύ προφητικά πέρυσι ο Μπιλ Γκέιτς, σύμφωνα με τον οποίο προετοιμαζόμαστε πολύ καλά για να προστατεύσουμε τις χώρες και τις κοινωνίες μας από ένα πυρηνικό πόλεμο, αλλά η πραγματική απειλή βρίσκεται στην εκδήλωση μίας πανδημίας, δεν το έλαβαν εγκαίρως υπόψη τους οι ηγέτες του διεθνούς πολιτικού συστήματος, αλλά ούτε οι ειδικοί επιστήμονες.

Ο Βασίλης Κικίλιας εμφανίσθηκε χθες το βράδυ αποφασισμένος το ερχόμενο καλοκαίρι να αποτελέσει την χρονική περίοδο, στην οποία, με ηρεμία, με σύνεση, με κοινωνική υπευθυνότητα, θα αναθεωρηθούν όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και ονομάζονταν με μία φράση «απαξίωση του δημοσίου συστήματος Υγείας».

Το δημόσιο σύστημα Υγείας λαμβάνει πλέον τον πραγματικό και όχι μόνο διακηρυκτικό χαρακτήρα ενός βασικού τομέα δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων, λαμβάνει τον χαρακτήρα της πιο ουσιώδους κοινωνικής επένδυσης για κάθε χώρα, η οποία, ακόμη και με οικονομικούς όρους, τους πιο αμφιλεγόμενους, θα τεθεί στην υπηρεσία της διευρυμένης αναπαραγωγής του κοινωνικού κεφαλαίου.

Ο δρόμος είναι ανοιχτός και ο Βασίλης Κικίλιας εμφανίσθηκε να λαμβάνει πρώτος το μήνυμα: Οι δημόσιες δαπάνες για την ενίσχυση των συστημάτων Υγείας στην Ε.Ε. – και στη χώρα μας, συνεπώς – δεν λογίζονται στο δημόσιο έλλειμμα των κρατών – μελών και τώρα καμία αντίρρηση δεν μπορεί να ορθωθεί για την γενναία ενίσχυση των δημοσίων δαπανών Υγείας, για την ορθολογική και διευρυμένη ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και σε υποδομές όλων των ειδών και τύπων.

Ποιος να το έλεγε πριν λίγο καιρό ότι θα χρειαζόταν μία επικίνδυνη πανδημία να πλήξει τη χώρα μας και τον πλανήτη ολόκληρο, προκειμένου το ΕΣΥ της χώρας μας να ανανεωθεί και να επεκταθεί ριζικά και οριστικά. Να ανανεωθεί με τις δικές τους δυνάμεις και τις δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας!

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS