Κικίλιας για κορωνοϊό: Εάν υπάρξει περιστατικό θα ανακόψουμε την εξάπλωσή του

Κικίλιας για κορωνοϊό: Εάν υπάρξει περιστατικό θα ανακόψουμε την εξάπλωσή του

Για όσα αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες, στο Συμβούλιο υπουργών Υγείας της ΕΕ, για την εξάπλωση του κορωνοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο, μίλησε ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας.

Μεταξύ άλλων, μέσα από την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε ότι δεν αρκούν μόνο οι μάσκες για την πρόληψη, αλλά χρειάζεται σωστή τήρηση των κανόνων υγιεινής, όπως το καλό πλύσιμο των χεριών.

Πάντως διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα, έχουν γίνει προσπάθειες για επάρκεια σε μάσκες. «Αν υπάρξει περιστατικό κορωνοϊού θα φροντίσουμε να ανακόψουμε την εξάπλωσή του» είπε ο υπουργός συστήνοντας ψυχραιμία και σωστή πληροφόρηση από την μεριά των πολιτών.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κορωνοϊού. Ηδη υπάρχει σχέδιο δράσης με 13 νοσοκομεία αναφοράς, ενώ έχουν γίνει και οι πρώτες ασκήσεις ετοιμότητας.

Η πρόταση του Κικίλια στις Βρυξέλλες για τον κορωνοϊό

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατέθεσε, στη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες, πρόταση για τον ψηφιακό συγχρονισμό των κρατών-μελών, με τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας επιστημονικών δεδομένων, που θα ανταλλάσσονται άμεσα μεταξύ των κρατών-μελών για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS