Κικίλιας: H κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε λάθος κατεύθυνση στο προσφυγικό

kikilias

Στο προσφυγικό ζήτημα αναφέρθηκε ο συντονιστής μεταναστευτικής πολιτικής και βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή στον Realfm 97,8:

«Στο συγκεκριμένο θέμα η ΝΔ πολύ ώριμα επέδειξε και στις Βρυξέλλες και προχθές ο πρόεδρος μας στη Βουλή αξιοσημείωτη προσοχή στην εθνική γραμμή για το μεταναστευτικό. Στα άλλα θέματα οφείλω να ομολογήσω ότι και θεσμικά, συνταγματικά, αυτός είναι ο ρόλος μας: Να ελέγχουμε, να κριτικάρουμε και να προτείνουμε βεβαίως. Και υπάρχει σκληρή κόντρα, διότι αντιλαμβανόμαστε ότι η χώρα δια της κυβέρνησης αυτής, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οδεύει σαφώς προς τη λάθος κατεύθυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Στο ερώτημα αν ανησυχεί ότι θα υπάρξουν κι άλλες αρνητικές εξελίξεις και αν μετά τα Σκόπια θα κλείσουν και άλλες χώρες της Ευρώπης τα σύνορά τους ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε:

«Στους κόλπους της Ευρώπης παρουσιάζεται και οριζοντίως ενδεχομένως μία διττή πολιτική. Υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν ότι η ψυχή της Ευρώπης, η καρδιά της Ευρώπης είναι η ελεύθερη διακίνηση ιδεών, αγαθών και εμπορευμάτων και άρα η συνθήκη του Σένγκεν – η οποία οφείλω να ομολογήσω ότι πρέπει να εναρμονιστεί με ένα νέο Δουβλίνο- είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να υπάρξει η Ευρώπη.

Υπάρχουν και οι άλλοι οι οποίοι εδράζουν ή αντλούν τη δύναμή τους σε φοβικά ένστικτα, αυτοί οι οποίοι αισθάνονται ότι μέσα από μία κρίση μπορεί να αναγεννηθούν, είναι ακραίοι, είναι σκληροί στην αντιμετώπισή τους, τους βλέπουμε και στο πρόσωπο ενός κόμματος, του αυστριακού που αν βλέπω τις δημοσκοπήσεις καλά, έχει φτάσει στο 35% και προπαγανδίζει τέτοιου είδους πολιτικές. Στα πλαίσια αυτά είναι και η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη τις τελευταίες ημέρες. Είναι μία πρωτοβουλία σε διάρκεια. Ανησυχεί ο ίδιος κι εμείς όλοι για την τροπή που παίρνει το προσφυγικό. Δεν θέλω να γίνω προφήτης κακών εξελίξεων».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ