Κεραμέως: Τα παιδιά είναι πιο ασφαλή στο σχολείο, παρά έξω στις πλατείες

Κεραμέως: Τα παιδιά είναι πιο ασφαλή στο σχολείο, παρά έξω στις πλατείες

«Δεν μπορεί να υπάρχει κανονικότητα, χωρίς ανοιχτά σχολεία» επανέλαβε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως για τη σημερινή επαναλειτουργία νηπιαγωγείων, δημοτικών και ειδικών σχολείων.

«Οι λόγοι που μας οδήγησαν σ' αυτή την απόφαση ήταν πρώτα απ' όλα η ομόφωνη απόφαση της επιτροπής των ειδικών, η καθοδική πορεία της επιδημίας», σημείωσε η υπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FΜ» και πρόσθεσε πως προσμετρήθηκε επίσης η προηγούμενη εμπειρία από το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, «η οποία είναι πολύ ενθαρρυντική», καθώς «έγινε υποδειγματική τήρηση των μέτρων προστασίας και πρόληψης».

«Από τη στιγμή που έχουμε το "πράσινο φως", την προηγούμενη εμπειρία, οφείλουμε να επιτρέψουμε στα παιδιά να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο που δεν είναι άλλος από το σχολείο», ανέφερε η κ. Κεραμέως, επισημαίνοντας πως «αν τα σχολεία δεν άνοιγαν τώρα, τα παιδιά θα ήταν έξι μήνες εκτός σχολικής δομής».

«Τα παιδιά είναι πιο ασφαλή στο σχολείο, εκεί όπου μπορούν να τηρούν κανόνες και να ακολουθούν τα μέτρα προστασίας παρά έξω στις πλατείες», υπογράμμισε η υπουργός, σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το σχολείο για να μάθουν να συμβιώνουν μ' αυτή τη νέα κανονικότητα, πώς να προστατεύονται στη βάση πάντα των οδηγιών των ειδικών».

Επισήμανε τέλος πως η μακρόχρονη απουσία από το σχολείο έχει σημαντικές συνέπειες και στη μαθησιακή εξέλιξη του παιδιού αλλά και στην κοινωνική του εξέλιξη και στην ψυχοσυναισθηματική του εξέλιξη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS