Κεραμέως: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υπογράψει την κατεδάφιση του ελληνικού σχολείου του Μονάχου

Κεραμέως: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υπογράψει την κατεδάφιση του ελληνικού σχολείου του Μονάχου

Με αφορμή τις εργασίες κατεδάφισης του ελληνικού σχολείου στο Μόναχο που προχώρησαν οι γερμανικές αρχές, οι οποίες σύμφωνα με τη «Deutsche Welle», αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα Χριστούγεννα αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμεώς με ποστ της, απαντώντας ευθέως και εμπεριστατωμένως στην ερώτηση του Γρηγόρη Ψαριανού στο twitter.

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι «η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε παραιτηθεί από την κυριότητα του οικοπέδου με αντάλλαγμα 4,9 εκ ευρώ» και πρόσθεσε πως «η κατεδάφιση εντάσσεται στο πλαίσιο αυτής της διαπραγμάτευσης και των δεσμευτικών εγγράφων που υπεγράφησαν».

Με τις εργασίες κατεδάφισης του σκελετού ξεκίνησε η τελευταία πράξη του δράματος του νέου ελληνικού σχολείου του Μονάχου. Από χθες ο δήμος της βαυαρικής πρωτεύουσας ξεκίνησε με το ξήλωμα του ημιτελούς κτηρίου. Προηγήθηκε μια διελκυστίνδα μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Δήμου του Μονάχου που κράτησε σχεδόν 20 ολόκληρα χρόνια και η οποία απέβη τελικά σε βάρος της Ελλάδας και κυρίως της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και του Ελληνισμού του Μονάχου.
Πρόκειται για έναν χώρο, έκτασης 15 στρεμμάτων, ο οποίος αγοράστηκε από το ελληνικό δημόσιο το 2001. Ωστόσο, λόγω των δικαστικών προσφυγών περιοίκων, ο δήμος του Μονάχου ενεργοποίησε τη ρήτρα επιστροφής του οικοπέδου, η οποία προβλεπόταν στη σχετική συμφωνία.

Μετά από μία πολυετή δικαστική περιπέτεια, η δικαιοσύνη έκρινε νόμιμη την ενεργοποίηση της ρήτρας και άναψε το πράσινο φως στην κατεδάφιση των θεμελίων του σχολείου.

Πλέον, η Αθήνα καλείται να συνεχίσει να μισθώνει διάφορα σχολικά κτίρια του δήμου, προκειμένου να «καλύψει» τις μαθησιακές ανάγκες των Ελλήνων της γερμανικής πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι στο υπό ανέγερση ελληνικό σχολείο, επρόκειτο να μεταφερθούν έξι από τις συνολικά επτά ελληνικές σχολικές μονάδες του Μονάχου, για τις οποίες το ελληνικό δημόσιο φέρεται να καταβάλλει 200.000 μηνιαίως.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ