Καταργείται άμεσα η απλή αναλογική στην Αυτοδιοίκηση

Καταργείται άμεσα η απλή αναλογική στην Αυτοδιοίκηση

Καταργείται το προσεχές διάστημα η απλή αναλογική που εφαρμόστηκε στις εκλογές των δύο βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δημιούργησε «τερατογενέσεις» και σοβαρά ζητήματα στην άσκηση των καθηκόντων των νέων δημάρχων και περιφερειαρχών. 

Όπως δήλωσε πριν από λίγο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειαρχών Κώστας Αγοραστός, μετά την ολοκλήρωση σχετικής σύσκεψης υπό των πρωθυπουργό και των αρμοδίων υπουργών στο Μαξίμου, ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει εντός του Φθινοπώρου και θα αντικατασταθεί είτε από το παλαιότερο σύστημα με το όριο του 42% από τον πρώτο γύρο είτε με άλλο που όμως δεν θα «εγκλωβίζει» τον εκλεγμένο περιφερειάρχη ή δήμαρχο στις διαθέσεις της κάθε μειοψηφίας.

Κοινοβουλευτικώς, όπως εξήγησε ο κ. Αγοραστός, απαιτεί απλή πλειοψηφία στη Βουλή για την ψήφιση του νέου νόμου. Σημειώνεται ότι για την κατάργηση του εν λόγω πλαισίου που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ , ήταν βασική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ