Σταϊκούρα σε Γιάνη Βαρουφάκη: «Μακριά από εμένα οι δημιουργικές ασάφειες»

Σταϊκούρα σε Γιάνη Βαρουφάκη: «Μακριά από εμένα οι δημιουργικές ασάφειες»

Καρφιά εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη, πέταξε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας απαντώντας στις προτροπές του πρώτου να ηχογραφήσει τη συνεδρίαση του Eurogroup σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κοροναϊού, αλλά και να ασκήσει η Ελλάδα βέτο αν στις λύσεις που θα εγκριθούν δεν θα περιλαμβάνεται η έκδοση ευρωομολόγου.

«Δεν θα την ακολουθήσω την πρότασή σας, θα ήταν ασύλληπτη ανευθυνότητα» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών από τη Βουλή στην πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη να βάλει βέτο στο σημερινό Eurogroup.

«Μακριά από εμένα οι δημιουργικές ασάφειες»

«Έχω επίγνωση των ευθυνών, μακριά από εμένα οι δημιουργικές ασάφειες που τόσο μας κόστισαν στο παρελθόν», τόνισε ακόμη ο κ. Σταϊκούρας.

Ανέβηκαν οι τόνοι

Ειδικότερα, ο έντονος διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών ήταν ο εξής:

Χρήστος Σταϊκούρας: «Έχω επίγνωση των ευθυνών μου απέναντι στη χώρα και με αυτό το κριτήριο θα δράσω μακριά από δημιουργικές ασάφειες σαν αυτές που μας κόστισαν και θα μας κοστίζουν»

Γιάνης Βαρουφάκης: «Η ιστορία κρίνει τους υπουργούς Οικονομικών όχι ο ένας τον άλλον, θα μας κρίνει και σας κι εμένα η ιστορία. Με την απάντηση που δώσατε σε μένα όμως κάνετε ένα κακό στον εαυτό σας. Σήμερα θα πρέπει να πάτε να δώσετε μια μάχη και το μόνο όπλο που έχετε είναι το όπλο ενός εν δυνάμει βέτο. Μόλις το απολέσατε.»

» Πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας στην ολομέλεια της Βουλής σας ώθησε να ασκήσετε βέτο κι εσείς στείλατε μέσα απ’ αυτό το κοινοβούλιο ένα μήνυμα στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών και στους υπόλοιπους σκληρούς ότι δεν θα το χρησιμοποιήσετε. Πετάξατε στο καλάθι των σκουπιδιών τη μόνη διαπραγματευτική δύναμη που είχατε σήμερα στο Eurogroup. Δεν είχατε το δικαίωμα να κάνετε αυτό το κακό στον εαυτό σας».

Χρήστος Σταϊκούρας: «Οι φοιτητές στα πανεπιστήμια διδάσκονται το πρώτο εξάμηνο του 2015 ως ένα από τα κορυφαία παραδείγματα προς αποφυγή. Επί ημερών σας έγινε η μεγαλύτερη εκροή καταθέσεων από το 2010 και χρειάστηκε η επόμενη κυβέρνηση να κάνει επώδυνη ανακεφαλαιοποίηση. Τωρα να μιλάτε εσείς πάει πολύ. Δεν θέλω να οδηγήσω τη χώρα μου εκεί που την οδηγήσατε εσείς το καλοκαίρι του 2015, δεν έχω απεμπολήσει κανένα δικαίωμα. Μιλάτε σε ένα υπουργό ο οποίος μέχρι τώρα εκπροσωπώντας την χώρα έχει πετύχει σε εφτά μήνες δύο θετικές αξιολογήσεις, εκταμίευση πόρων για την Ελλάδα, μειώσεις φόρων, παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και αντιμετώπιση της Ελλάδας όχι ως μία εξαίρεση αλλά ως κανόνα. Δεσμεύομαι ότι θα παλέψω να φέρω το καλύτερο αποτέλεσμα για τη χώρα.»

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS