Καρανίκας: Με φωτογραφία πλημμύρας του 2010 κατηγόρησε την Eldorado Gold

Καρανίκας: Με φωτογραφία πλημμύρας του 2010 κατηγόρησε την Eldorado Gold

Εάν η Εldorado Gold είναι τόσο ισχυρή ώστε να προκαλεί εκτεταμένες καταστροφές στο περιβάλλον, όπως αυτές που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες τις οποίες μοιράστηκε με το πολυπληθές κοινό του ο Νίκος Καρανίκας μέσω facebook, τότε καλώς ο Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του Μαξίμου έδωσε στην καναδική εταιρεία το κατευόδιο για τα μακρινά «τσακίδια». Κι αν η Eldorado Gold έχει τέτοια δύναμη ώστε να μπαζώνει τη θάλασσα με αμέτρητους τόνους χώματος και φερτών υλικών από εκεί όπου σκάβει, να το καταφέρνει δε αυτό χρόνια ολόκληρα πριν εγκαταστήσει επί τόπου τις φαγάνες και τα γεωτρύπανά της, τότε καλώς, κάλλιστα, ο Καρανίκας την καταράστηκε να μην στεριώσει πουθενά σε αυτόν ή οποιονδήποτε άλλον κόσμο.

Ωστόσο η αποκαλυπτική αυτή φωτογραφία κατά τον κ. Καρανίκα, όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα ellinikahoaxes.gr, δεν έχει καμία σχέση με τις εργασίες της Eldorado Gold. Πρόκειται για το αποτέλεσμα πλημμυρών στον κόλπο του Στρατωνίου Χαλκιδικής το 2010, όταν δηλαδή η Eldorado δεν είχε ξεκινήσει καν τις διαδικασίες εξόρυξης.

Η ανάρτηση Καρανίκα

YN 2017 09 12 09.19.29

Προς επίρρωσιν όσων αναφέρει το σχετικό κείμενο έρχεται η επώνυμη μαρτυρία του κ. Νίκου Μαυροματίδη, πολύπειρου ερασιτέχνη αεροπόρου, στελέχους της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης, εκπαιδευτή ο οποίος ήταν κυβερνήτης στο μικρό αεροσκάφος όταν ελήφθησαν οι περί ων ο λόγος εικόνες.

Επί λέξει αναφέρει ο κ. Μαυροματίδης: «Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες τραβήχτηκαν από την κυρία Δόντση μέσα από το αεροπλάνο της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης, κυβερνήτης του οποίου ήμουν εγώ και η πτήση έγινε κατόπιν αίτησης του τότε Δημάρχου για την αποτύπωση της καταστροφής ύστερα από μία ισχυρή καταιγίδα, με σκοπό να δουν κυρίως τις ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο και να τις αποκαταστήσουν. Παραθέτω αρχικά τη φωτογραφία της ανάρτησης του Καρανίκα, καθώς και μερικές ακόμα από την ίδια πτήση, οι οποίες κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί από την ομάδα anti-gold με σκοπό την παραπλάνηση».

Το ellinikahoaxes.gr παραθέτει ακόμη το πόρισμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου στις 10 Φεβρουραρίου 2010 για τη μεγάλη πλημμύρα στο Στρατώνι.Οπως αναφέρει λόγω της μεγάλης πλημμύρας τεράστιες ποσότητες υδάτων και στερεών υλικών πέρασαν μέσα από το χωρίο και χύθηκαν στο κόλπο του Στρατωνίου. Παρόμοιου τύπου και έντασης φαινόμενα και σημαντικές καταστροφές παρατηρήθηκαν και σε άλλες περιοχές της Χαλκιδικής (Γομάτι, Σάρτη, Συκιά, Νικήτη κ.α).

 Φωτογραφίες από τον κόλπο Στρατωνίου το 2010, όπως τις παρέθεσε ο κ. Μαυροματίδης στο ellinikahoaxes.gr

YN 2017 09 12 09.19.39

YN 2017 09 12 09.19.56

YN 2017 09 12 09.20.01

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ