Καραμανλής και Σαμαράς γνωρίζουν για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Καραμανλής και Σαμαράς γνωρίζουν για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τη στιγμή που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το όνομα του προσώπου το οποίο προτείνει για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος μάλιστα θα είναι και ο επόμενος πρώτος πολίτης της χώρας καθώς στην τελευταία, τέταρτη, ψηφοφορία θα απαιτείται απλή πλειοψηφία την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαθέτει.

Δύο από τα ονόματα τα οποία ενεπλάκησαν σε πλήθος σεναρίων ήταν αυτά των δύο πρώην πρωθυπουργών της Νέας Δημοκρατίας, του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά.

Αρκετοί βουλευτές μάλιστα εξέφραζαν ανοιχτά την άποψή τους, υποστηρίζοντας τον έναν ή τον άλλον, μέχρι να «πέσει» σιωπητήριο από το Μαξίμου, με την γραμμή να είναι ότι δεν μπαίνει κανείς σε ονοματολογία, μέχρι να ανακοινώσει επισήμως την απόφασή του ο καθ’ ύλην αρμόδιος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η φημολογία θέλει λοιπόν τους δύο πρώην πρωθυπουργούς να είναι ενήμεροι για την πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφορικά με τους ίδιους.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός έχει εκμυστηρευτεί στον έναν ή τον άλλον ποιον πρόκειται να προτείνει.

Σύμφωνα με την ίδια φημολογία το πρόσωπο στο οποίο έχει καταλήξει, κατά μεγάλη βεβαιότητα δεν είναι ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, πρόσωπο το οποίο προτίθεται να προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ