Καμμένος: Mε τη βοήθεια του ΝΑΤΟ θα σταματήσουν οριστικά οι εγκληματικές ενέργειες στο Αιγαίο

kammenos 2

«Είναι απόλυτα ξεκάθαρο, από την κοινή δήλωση, ότι ο σκοπός αυτής της δύναμης είναι να σταματήσουν οι εγκληματικές ενέργειες» τόνισε
Οριστική λύση στο θέμα της μετανάστευσης θα προσφέρει η συμφωνία των μελών του ΝΑΤΟ για ενεργή υποστήριξή του στην αντιμετώπιση των διακινητών στο Αιγαίο.

Αυτό εκτιμά ο υπουργός Πάνος Καμμένος, όπως δήλωσε μετά τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες. Ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι η απόφαση που ελήφθη κατά τη σύνοδο των υπουργών Άμυναςδιασφαλίζει πρώτα από όλα πως οι νατοϊκές δυνάμεις οι οποίες θα αναπτυχθούν στο Αιγαίο και στην ακτογραμμή της Τουρκίας θα διασφαλίσουν ότι όσοι μετανάστες συλλαμβάνονται θα πηγαίνουν κατευθείαν πίσω στην Τουρκία.

«Είναι απόλυτα ξεκάθαρο, από την κοινή δήλωση, ότι ο σκοπός αυτής της δύναμης είναι να σταματήσουν οι εγκληματικές ενέργειες εκείνων που διακινούν ανθρώπους», συμπλήρωσε.

Ακόμη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι από όλους τους εταίρους υπάρχει πλήρης σεβασμός της εθνικής κυριαρχίας και των συνόρων. Όπως είπε, «είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι στις δυνάμεις που θα συμμετέχουν στη νατοϊκή ομάδα, η Τουρκία θα επιχειρεί μόνο εντός τουρκικών υδάτων και τουρκικού εναερίου χώρου και η Ελλάδα εντός των ελληνικών υδάτων και του ελληνικού εναερίου χώρου».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό ότι διασφαλίζεται πλήρως η έρευνα και η διάσωση και αναγνωρίζεται η κυριαρχία της Ελλάδας πάνω σε αυτό.

Σε δεύτερη φάση, πρόσθεσε, οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ που είναι και μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αυτή την απόφαση, ξεκινούν να κινητοποιούν και τη Frontex, προκειμένου αντί να επιχειρεί στα ελληνικά νησιά να επιχειρεί πλέον στην παραμεθόριο της Τουρκίας, μετά τη μετατροπή της σε Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή.

Καταλήγοντας, ο ΥΕΘΑ επέμεινε στην άποψή του ότι «η σημερινή απόφαση κλείνει ένα κεφάλαιο το οποίο η Ελλάδα πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά, το κεφάλαιο της παράνομης μετανάστευσης»

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ