Κ. Μητσοτάκης προς Αλ. Τσίπρα: Επιστρέφετε στην αντιπολίτευση με τα «μαγκάλια»

Κ. Μητσοτάκης προς Αλ. Τσίπρα: Επιστρέφετε στην αντιπολίτευση με τα «μαγκάλια»

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος – όπως είπε - «δεν έχει μάθει από τα λάθη του» εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

«Επιστρέφετε στην αντιπολίτευση με τα ‘μαγκάλια’, μόνο που έχετε κυβερνήσει 4,5 χρόνια και οι πολίτες σας έχουν χρεώσει τις συνέπειες της πολιτικής, σας γι' αυτό και σας έστειλαν στην αντιπολίτευση. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν έχετε μάθει πολλά από την διαδρομή, η οποία σας αναγκάζει να υιοθετείται ένα λόγο ο οποίος είναι τόσο ξεπερασμένος από τα γεγονότα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναρωτήθηκε παράλληλα αν μπορεί να υπάρξει ο ΣΥΡΙΖΑ «χωρίς κάποια κρίση» και «αν έχει λόγο ύπαρξης σε μια Ελλάδα η οποία επιστρέφει στην κανονικότητα».

Εν όψει και της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο ο κ. Μητσοτάκης συνέστησε στη συνέχεια στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Μιας και αύριο ετοιμάζετε κείμενο απολογισμού για το τι δεν κάνατε καλά, προτείνω εξέταση κατ’ αντιπαράσταση του κ. Τσίπρα με τον κ. Βαρουφάκη» για να μάθουμε - όπως είπε - τι συνέβη το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Όσον αφορά τον κατώτατο μισθό, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργός, τον Φεβρουάριο του 2015, στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, μιλούσε για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 σταδιακά έως το 2016. «Εγώ το 2018 έλεγα ο κατώτατος μισθός να πάει στα 703 ευρώ το 2022. Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στην υπευθυνότητα και την ανευθυνότητα. Θα ήταν πολύ εύκολο να έρθω και να κάνω πλειοδοσία για τον κατώτατο μισθό», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.



Στη συνέχεια και αναφερόμενος στην ομιλία του γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος είπε ότι γινόταν συζήτηση, που γνώριζε και ο κ. Τσακαλώτος, να δώσουν τα μεγάλα πλεονάσματα για να πάρουμε τα εργασιακά, απηύθυνε ερώτηση στον κ. Τσίπρα εάν έτσι προέκυψαν τα υψηλά πλεονάσματα. «Έτσι εξηγείται το ότι δεν θέλατε την επαναδιαπραγμάτευση των υψηλών πλεονασμάτων; Ίσως κάποια στιγμή αυτή η συζήτηση για το 2015 να πρέπει να γίνει. Γιατί πρέπει να σας έχουμε και τους δύο μαζί στην αίθουσα για να καταλάβουμε τι έγινε αυτό το αμαρτωλό εξάμηνο», επεσήμανε.
Κατά την τριτολογία του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα των συντάξεων Βορειοηπειρωτών, σημειώνοντας πως πρόκειται για μία αδικία την οποία θα λάβει υπόψιν το αρμόδιο υπουργείο και θα γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις «με τη σύμφωνη γνώμη, θέλω να πιστεύω, της εθνικής αντιπροσωπείας».

Τέλος, αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα, ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως «μας κάνατε παρατήρηση ότι σαν μεγάλη δημοκρατική παράταξη έχετε ήθος σε σχέση με την κεντροδεξιά» και πρόσθεσε με νόημα πως «στην Ν.Δ. όποιος πολιτικός αρχηγός χάνει εκλογές παραιτείται».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ