Κ. Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτη δέσμευση η μείωση φόρων, ανεξαρτήτως πλεονασμάτων

Κ. Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτη δέσμευση η μείωση φόρων, ανεξαρτήτως πλεονασμάτων

Αδιαπραγμάτευτη δέσμευση του ιδίου και της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει τη μείωση των φόρων ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του, ανεξαρτήτως της αποδοχής του αιτήματος για μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων από πλευράς δανειστών.

«Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι μικρότεροι φόροι δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη μικρότερα έσοδα για το κράτος. Υπάρχουν περιπτώσεις που η μείωση των φόρων μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων. Αυτό συνέβη άλλωστε και με τον Φ.Π.Α. στην εστίαση τον οποίο μείωσε η κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ παράλληλα αυξήθηκαν τα έσοδα του κράτους.

»Θεωρώ λοιπόν ότι αν εμείς παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με μείωση φόρων, μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην οικονομία, ταχύτερες και περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις, θα καταλάβουν όλοι ότι η χώρα έχει μια αξιόπιστη και αποφασισμένη κυβέρνηση», συμπληρώνει ο κ. Μητσοτάκης.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο αρχηγός της Ν.Δ. δηλώνει ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να αλλάξει την Ελλάδα, κάτι που, κατά τον ίδιο, θα πιστοποιηθεί και στο επικείμενο συνέδριό του, το σαββατοκύριακο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει έμφαση στο γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια των προσυνεδρίων, το κόμμα του άνοιξε τη συζήτηση σε πολίτες εκτός κομματικών τειχών

Σε ό,τι αφορά τις τρεις πρώτες νομοθετικές μας πρωτοβουλίες της Ν.Δ. όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ένα νέο οργανόγραμμα για την ανώτατη διοίκηση, με απλούστερες δομές, σαφείς αρμοδιότητες και ξεκάθαρους κανόνες λειτουργίας, χαμηλότερους φόρους με μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, μείωση της φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% επίσης σε δύο χρόνια, μείωση του φόρου στα μερίσματα και αύξηση του ορίου για υποβολή Φ.Π.Α. στις 25.000 ευρώ, ενώ η τρίτη μεταρρύθμιση την οποία υπόσχεται αφορά την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των επενδύσεων.

«Οι προθεσμίες έκδοσης αδειών από την πλευρά του κράτους θα τηρούνται απαρέγκλιτα. Το βάρος της συμμόρφωσης θα αντιστραφεί από τον ιδιώτη στο κράτος. Αλλά δεν μένουμε μόνο εκεί: θεωρούμε ότι οι επενδύσεις μεγάλου ενδιαφέροντος θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα. Επίσης οι έλεγχοι πιστοποίησης θα μπορούν να γίνονται και από ιδιώτες, όπως συμβαίνει ήδη με τα ΚΤΕΟ ή στη ναυτιλία», λέει ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ο συνδυασμός αυτών των δράσεων θα διαμορφώσει το περιβάλλον εκείνο που απαιτείται για να έρθουν νέες επενδύσεις στην Ελλάδα. Επενδύσεις οι οποίες είναι απαραίτητες για τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Σημειώνει τέλος ότι, αν και δεν υπάρχει διαχωρισμός νέων και παλαιών στελεχών, η ανανέωση στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις ερχόμενες εκλογές θα ξεπερνά το 50%.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ