JP Morgan: 60% πιθανότητα συμβιβασμού, 35% εκλογών με νίκη ΝΔ

JP Morgan: 60% πιθανότητα συμβιβασμού, 35% εκλογών με νίκη ΝΔ

Ως πιο πιθανό σενάριο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προχωρήσει σε συμβιβασμό με τους δανειστές και να ψηφίσει τα προληπτικά μέτρα "βλέπει" η JP Morgan σε έκθεσή της.


Η Αμερικανική τράπεζα σημειώνει ότι η πιθανότητα αποφυγής των εκλογών μέσω της ψήφισης μέτρων εντός του 2017 συγκεντρώνει το 60%, με πιθανή την ένταξη στο QE.


Το δεύτερο σενάριο είναι αυτό της πρόωρης κάλπης με εκλογική νίκη της ΝΔ (35% πιθανότητα), σενάριο στο οποίο κατά 95% θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές και πιθανότατα όχι ένταξη στο QE.


Τέλος, το σενάριο πρόωρων εκλογών με νίκη ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει πιθανότητα 5%. Στο σενάριο αυτό ο κίνδυνος μη συμφωνίας και Grexit εκτοξεύεται στο 70%, ενώ η πιθανότητα συμφωνίας με τους δανειστές είναι στο 30%.


«Η νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση της χώρας, η οποία αναμένεται να προκύψει από τις ενδεχόμενες εκλογές, θα είναι πιο αποτελεσματική και θα διαμορφώσει τις συνθήκες για μία πιο παραγωγική σχέση με τους δανειστές» αναγράφει, ενδεικτικά.

 

Όσον αφορά τη διαμάχη Ε.Ε. - ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, η JP Morgan σημειώνει πως η πλέον προφανής έκβαση συνίσταται στην παραμονή του Ταμείου στο πρόγραμμα βοήθειας, δίχως ωστόσο, χρηματοδοτικό ρόλο.

jp morgan 0202

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ